- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

Omletas su daržovėmis

Autorius: veidas.lt | 2010 09 03 @ 08:20 | Kulinarija | No Comments

"Moters savaitgalio" virtuvė

2 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
kiaušinių 4
svogūno 1
aitriųjų paprikų 2
paprikos 1
šviežių svogūnų galvučių su laiškais 3
pievagrybių 200 g
nedidelės cukinijos 1
šviežio imbiero 5 cm
natūralaus jogurto 200 ml
smulkintų kalendrų 2 šaukštų
česnako 3 skiltelių
citrinos sulčių šaukšto
aštraus prieskonių mišinio (aitriosios paprikos) 2 šaukštų
šaukštelio ciberžolės pusės
šaukštų sviesto 2
aliejaus 2
maltos kalendros, kmynų, cinamono žiupsnelio
druskos, pipirų  

Svogūnų laiškus, česnako skilteles ir vieną aitriąją papriką, išėmusi sėklas, susmulkinkite. Pievagrybius ir cukiniją supjaustykite griežinėliais, papriką gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą imbierą, įberkite šaukštelį kalendros, kmynų, aitriosios paprikos, ciberžolės, žiupsnelį cinamono ir kepkite apie 1 min. pamaišydama.

Po to sudėkite susmulkintas daržoves: cukiniją, paprikas, grybus ir maišydama kepkite apie 4 min. Pagardinkite druska, pipirais, įpilkite keletą šaukštų vandens ir sumažinusi ugnį troškinkite apie 10 min. Dubenėlyje šakute išplakite kiaušinius, suberkite susmulkintą svogūną, kalendras ir likusią aitriąją papriką, viską pagardinkite aitriosios paprikos prieskoniais, druska ir pipirais.

Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir iškepkite du plonus omletus, ant jų sudėkite paruoštas daržoves su grybais ir suriškite svogūno laišku. Jogurtą sumaišykite su žiupsneliu aitriosios paprikos, druska, pipirais ir patiekite prie omleto.

Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/omletas-su-darzovemis

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.