- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

Varškėtis su rabarbarais

Autorius: veidas.lt | 2011 06 27 @ 12:46 | Kulinarija | No Comments

"Moters savaitgalio" archyvas

Jums reikės:

Produktai Kiekis
Papločiui:  
miltų 150 g
sviesto ir cukraus po 60 g
kiaušinio 1
Kremui:  
liesos varškės 500 g
pieno 250 g
cukraus 150 g
miltų 75 g
kiaušinių 2
vanilinio cukraus 1 pakelio
citrinos tarkuotos žievelės 1
rabarbarų 400 g
riebalų formai ištepti  

Iš miltų, sviesto ir kiaušinio suminkykite trapią tešlą (jei per kieta, įpilkite šiek tiek vandens) ir 30 min. padėkite šaltai. Rabarbarus nulupkte ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Iš likusių produktų  suplakite vienalytę masę. Atšalusią tešlą iškočiokite, įklokite į riebalais išteptą tortų formą ir trumpai pakepkite iki 165 °C įkaitintoje orkaitėje, kol paviršius nebeblizgės. Rabarbarus sumaišykite su varškės mase ir paskleiskite ant papločio. Kepkite 30–40 min., kol kremo vidus sustandės. Skaniausias visai ataušęs.

Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/varsketis-su-rabarbarais

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.