- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

Vyšnios tešloje

Autorius: veidas.lt | 2011 07 03 @ 12:57 | Kulinarija | No Comments

"Moters savaitgalio" archyvas

Jums reikės:

produktai Kiekis
konservuotų vyšnių (tinka ir šviežios) 700 g
miltų 150 g
kiaušinių 4
grietinės 100 g
aliejaus ar kitų riebalų kepti  

Konservuotas vyšnias gerai nuvarvinkite, o jei turite šviežių uogų – išimkite kauliukus. Po 10–12 uogų verkite ant plonyčių medinių smaigelių ir glaudžiai sustumkite. Vėrinukus sudėkite ant popierinių servetėlių, kad susigertų išsiskyrusios sultys. Iš miltų, kiaušinio bei grietinės sumaišykite tešlą. Vėrinukus trumpam panardinkite į tešlą ir dėkite į įkaitintus riebalus. Aukso spalvą įgavusius vėrinukus išgriebkite iš riebalų, sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius. Atsargiai ištraukite medinius smaigelius, uogų vėrinukus gražiai sudėkite į serviravimo lėkštę, pabarstykite cukraus milteliais, sumaišytais su vanile.

Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/vysnios-tesloje

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.