Salotos
Produktai | Kiekis |
---|---|
morkų | 3 |
salierų stiebų | 4 |
žaliųjų žirnelių | 300 g |
šparaginių pupelių | 250 g |
pomidorų | 3 |
druskos, pipirų | |
aliejaus | |
bazilikų | |
virto kumpio (arba dešros) | 3 riekelių |
acto | 3 šaukštų |
Morkas supjaustykite šiaudeliais, salierus – nedideliais gabaliukais. Salierus, morkas ir šparagines pupeles apvirkite 5 min. pasūdytame vandenyje. Sudėkite į sietelį, kad nuvarvėtų vanduo. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į salotas kartu su žaliaisiais žirneliais ir 2 šaukštais kapotų bazilikų. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir apkepkite daržoves 5 min. Sudėkite kubeliais pjaustytą kumpį ir viską kruopščiai išmaišykite. Pagardinkite druska, pipirais ir actu. Patiekite šiltas.