Salotos
Produktai | Kiekis |
---|---|
špinatų lapų | 150 g |
ridikėlių | 2 ryšelių |
petražolių | 1 ryšelio |
acto | 4 šaukštų |
garstyčių | 1 šaukštelio |
Druskos, pipirų | |
aliejaus | 6 šaukštų |
duonos su grūdais | Dviejų riekelių |
sviesto | 200 g |
sūrio | 200 g |
Ridikėlius supjaustykite plonomis riekelėmis, sūrį – juostelėmis. Petražoles sukapokite. Užpilui actą sumaišykite su garstyčiomis, druska, pipirais, įpilkite aliejaus. Špinatus, ridikėlius, sūrį, petražoles išmaišykite, apliekite užpilu. Duoną supjaustykite smulkiais kubeliais, apkepkite svieste maišydama 3 min. Salotas apibarstykite skrebučiais ir patiekite.