Guliašas
Produktai | Kiekis |
---|---|
jautienos filė | 400 g |
baklažano | 1 |
svogūno | 1 |
česnako skiltelės | 1 |
aliejaus | 2 šaukštų |
konseervuotų pomidorų | 400 g |
pomidorų pastos | 1 šaukštelio |
raudono arba balto vyno (nebūtinai) | šlakelio |
mėtų lapelių | ryšelio |
druskos | |
pipirų |
Jautieną supjaustykite nedideliais gabaliukais, baklažaną – kubeliais, svogūną susmulkinkite, česnaką sutrinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir ant lengvos ugnies kepkite keletą minučių. Tada sudėkite mėsą, baklažanus, česnaką, padidinkite ugnį ir maišydama kepkite apie 5 min. Į keptuvę su mėsa sudėkite skiltelėmis pjaustytus konservuotus pomidorus su sultimis, įpilkite 200 ml vandens, dar įdėkite pomidorų pastos, galite įpilti šiek tiek vyno, pagardinkite druska bei pipirais. Užvirinkite, tada uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 30 min., kol mėsa bus minkšta. Pabaigoje įberkite pusę normos smulkintų mėtų lapelių, išmaišykite. Prieš patiekdama į stalą pabarstykite likusiomis mėtomis, galite pagardinti grietine