Kompotas
Produktai | Kiekis |
---|---|
cukinijų | 1 kg |
svarainių | 250 g |
cukraus | 450 g |
vandens | 600 ml |
gvazdikėlių | 2 vnt. |
citrinos tarkuotos žievelės | 1 |
citrinų rūgšties | 1 g |
Cukinijas nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite kubeliais. Paruoštas cukinijas mirkykite užvirusiame pasaldintame ir parūgštintame vandenyje 5–6 min. Svarainius supjaustykite plonomis skiltelėmis, išimkite sėklas. Cukinijas ir svarainius sluoksniais dėkite į paruoštus stiklainius, užpilkite sirupu, išvirtu iš vandens, cukraus, gvazdikėlių, citrinos žievelės, citrinų rūgšties. Sirupui naudokite vandenį, kuriame mirkėte cukinijas.