Sriuba
Produktai | Kiekis |
---|---|
didleio meliono | 1 |
cukraus | 100 g |
vandens | 200 ml |
žaliosios citrinos spaustų sulčių bei trakuotos žievelės | 1 |
bazilikų žalumos ir dar lapelių papuošti |
Perpjaukite melioną pusiau, išimkite sėklas. Specialiu vaisių (ledų) šaukšteliu išskobkite 12–16 minkštimo kamuoliukų ir atidėkite papuošti. Likusį pasmulkintą meliono minkštimą sudėkite į virtuvinio kombaino (smulkintuvo) indą. Sumaišykite vandenį, citrinos sultis ir cukrų, užkaiskite nustačiusi nedidelę ugnį, maišydama palaukite, kol užvirs, 1–2 min. pavirinkite, nukaiskite ir šiek tiek praaušinkite. Pusę gauto sirupo užpilkite ant melionų minkštimo ir pertrinkite iki vienalytės tyrės, porcijomis pildama likusį sirupą. Jeigu trūksta rūgštelės, įspauskite citrinos sulčių. Įmaišykite smulkintus bazilikus. Supilstykite šaltsriubę į serviravimo lėkštes, papuoškite melionų minkštimo kamuoliukais bei bazilikų lapeliais.