2011 Birželio 24

Sriuba

Šalta melionų sriuba

veidas.lt

"Moters savaitgalio" archyvas

4 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
didleio meliono 1
cukraus 100 g
vandens 200 ml
žaliosios citrinos spaustų sulčių bei trakuotos žievelės 1
bazilikų žalumos ir dar lapelių papuošti  

Perpjaukite melioną pusiau, išimkite sėklas. Specialiu vaisių (ledų) šaukšteliu išskobkite 12–16 minkštimo kamuoliukų ir atidėkite papuošti. Likusį pasmulkintą meliono minkštimą sudėkite į virtuvinio kombaino (smulkintuvo) indą. Sumaišykite vandenį, citrinos sultis ir cukrų, užkaiskite nustačiusi nedidelę ugnį, maišydama palaukite, kol užvirs, 1–2 min. pavirinkite, nukaiskite ir šiek tiek praaušinkite. Pusę gauto sirupo užpilkite ant melionų minkštimo ir pertrinkite iki vienalytės tyrės, porcijomis pildama likusį sirupą. Jeigu trūksta rūgštelės, įspauskite citrinos sulčių. Įmaišykite smulkintus bazilikus. Supilstykite šaltsriubę į serviravimo lėkštes, papuoškite melionų minkštimo kamuoliukais bei bazilikų lapeliais.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...