Produktai: | Kiekis: |
---|---|
pievagrybių | 400 g |
česnako | 3 skiltelių |
chereso | 6 šaukštų |
maltos paprikos | 1,5 šaukštelio |
alyvuogių aliejaus | 4 šaukštų |
svogūnų | 2 |
pomidorų | 4 |
ryžių | 250 g |
baltojo vyno | 125 ml |
daržovių sultinio iš kubelių | 500 ml |
raudonų ir žlių paprikų | po 2 |
juodųjų ir žaliųjų alyvuogių | po 50 g |
šaldytų žaliųjų žirnelių | 100 g |
druskos, pipirų | |
čiobrelių | kelių šakelių |
Česnaką smulkiai supjaustykite, sumaišykite su cheresu, malta paprika ir 2 šaukštais aliejaus. Šiame mišinyje pamarinuokite grybus 8 val. šaldytuve. Nuluptus svogūnus smulkiai supjaustykite. Pomidorus supjaustykite kubeliais. Likusį aliejų įkaitinkite, jame apkepkite svogūnus. Sudėkite pomidorus ir viską išmaišykite. Suberkite ryžius, supilkite vyną ir sultinį. Uždengus troškinkite 25 min. Po 15 min. nuo troškinimo pradžios sudėkite supjaustytas paprikas, alyvuoges, žaliuosius žirnelius ir grybus. Įberkite druskos ir pipirų. Paeliją galite patiekti keptuvėje, papuoškite čiobreliais.