Populiariausi Lietuvoje ledai – vanilinis plombyras vafliniame indelyje, tuo tarpu gurmaniško, neįprasto skonio ledai suvilioja mažai lietuvių.
“Lietuviai ledų skonio atžvilgiu – tradicinių pažiūrų. Vienareikšmis lyderis – baltas vanilinis plombyras, o jį seka tradiciniai skoniai, tokie kaip šokoladas ar karamelė. Viena ryški išimtis – praėjusių metų mūsų naujiena – ledai su klevų sula ir graikiniais riešutais. Tačiau paprastai gurmaniško ar mažiau pažįstamo skonio ledus renkasi mažiau vartotojų”, – pasakojo įmonės “Vikeda”, gaminančios “Dadu” prekių ženklo ledus, prekybos direktorius Darius Vaitkaitis. Jis pamena, kad įmonės pasiūlyti juodųjų serbentų ar slyvų ledai rinkoje neprigijo.
Nors dėl pabrangusio pieno ir kitų žaliavų ledai šiemet 10–15 proc. brangesni, karšti orai pirkėjų būrį pagausino. “Šiemet birželio pradžioje mūsų parduotuvėse ledų nupirkta 20 proc. daugiau nei pernai tokiu pat metu”, – tvirtino “Maxima” prekybos tinklo atstovė spaudai Olga Malaškevičienė. Temperatūra ledų pardavimui – pats svarbiausias faktorius.
“Norfos” atstovas spaudai Darius Ryliškis lygina, kad vasaros sezono metu ledų nuperkama maždaug 10 kartų daugiau, o karštą vasaros dieną pardavimas pakyla iki 3–4 kartų, palyginti su vėsia diena.