Sumuštiniai
Produktai | Kiekis |
---|---|
TEŠLAI | |
pieno | 125 ml |
vandens | 125 ml |
sviesto | 125 g |
miltų | 1 stiklinės |
kiaušinių | 5 |
druskos | |
kmynų | |
ĮDARUI | |
pomidorų | 4 |
grietinės | 100 ml |
varškės | 500 g |
citrinų sulčių | 1 šaukšto |
juodų maltų pipirų | |
krapų | 1/2 ryšelio |
Į puodą supilkite pieną ir vandenį, užvirinkite, nukelkite nuo ugnies, sudėkite sviestą ir pusę šaukštelio druskos. Suberkite miltus ir maišykite, kol tešla atšoks nuo puodo sienelių. Tešlą truputėlį atvėsinkite ir vis maišydama po vieną įmuškite kiaušinius. Konditeriniu švirkštu ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspauskite nedidelius tešlos rutuliukus, pabarstykite druska ir kmynais. Dėkite į iki 200 ºC karštumo įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 min. Varškę sumaišykite su grietine, įpilkite citrinų sulčių, pagardinkite pipirais ir sumaišykite su smulkiai pjaustytais pomidorais. Atvėsusius pyragaičius perpjaukite pusiau ir ant apatinių dalių uždėkite po šaukštelį paruošto įdaro. Krapus nuplaukite, nusausinkite, uždėkite po nedidelį kuokštelį ant įdaro ir užvožkite viršutine dalimi.