Šalta sriuba
Produktai | Kiekis |
---|---|
pomidorų | 1 kg |
saldžiųjų pipirų | 100 g |
agurkų | 100 g |
alyvuogių aliejaus | 150 ml |
česnako | 1 skiltelės |
kietesnio batono | 100 g |
vynuogių acto | 1 šaukšto |
druskos, pipirų |
Batoną supjaustykite ir pamerkite į vandenį. Supjaustykite pomidorus, papriką. Daržoves, česnaką, išmirkytą batoną, alyvų aliejų, actą, druską išplakite virtuviniu kombainu iki vientisos masės. Sriubą perkoškite per sietelį, patiekite gerai atšaldytą. Įberkite smulkiais kubeliais pjaustyto pomidoro, agurko, saldžiojo pipiro.
Patarimas: vietoje acto galite naudoti citrinų sultis. Jeigu mėgstate aštriau, įberkite aštriųjų raudonų pipirų ar įpilkite “Tabasco” padažo. Galima patiekti įpjausčius virto kiaušinio ar mėgstamų daržovių, prieskoninių augalų.