Vyno dienos. Vyno kultūra Lietuvoje turi tradiciją ir sutelkia vis daugiau skanautojų. Tempo nemažina ir Lietuvos vyno gamintojai.
„Prie kepsninės reikia daugiau improvizacijos nei prie Bethoveno simfonijos“, – įsitikinęs vadinamojo griliavimo kultūrą Lietuvoje septynioliktus metus puoselėjantis „Griliai.lt“ vadovas Mindaugas Kalvaitis. Pirmuoju atveju esą pakanka natų, o prie grilio tenka prisiimti atsakomybę už kepsnio marinatą, tinkamą temperatūrą, tolygų kepimą, galiausiai – skonį ir kvapą.
Veido archyvas
Vyno dienos. Vyno kultūra Lietuvoje turi tradiciją ir sutelkia vis daugiau skanautojų. Tempo nemažina ir Lietuvos vyno gamintojai.
#Veidoarchyvas
Maistologija. Girdėjau pokalbį: „Jeigu dar nesi startuolis, tau belieka juodas arba baltas pavydas. Inovatyvus verslas – kito perspektyvaus kelio lyg ir nėra. Nejau eisi žemės arti? Startuoliai juk žemės nearia.“ Ši istorija – apie jį, apie žemės startuolį, kurį radau Pietų Italijos kalnų glūdumoje.
Jei norite pavalgyti geriausiame restorane Europos padangėje, kilkite su „Turkish Airlines“.
Šių dienų žmonės visame pasaulyje kraustosi iš proto dėl greitai paruošiamų makaronų. Tradiciniai restoranai, kuriuose gaminami patiekalai iš šių makaronų, įsikūrę visuose svarbiausiuose pasaulio taškuose, o laisvų vietų pavalgyti juose praktiškai nebūna. Žmonėms taip patiko šis greitas, vos per 5 minutes paruošiamas maistas, kad jie greitai paruošiamus makaronus pavertė „ramen burgeriais“, omarų suktinukais ir net burrito. Šiame straipsnyje pateikiami 8 įdomiausi faktai apie šį patiekalą, kurie privers aiktelėti.
Šių metų gegužės 23-24 dienomis vykusioje parodoje „Vyno dienos 2014“ vėl puikiai pasirodė Makedonijos daryklos „Bovin“ vynai. Raudonas sausas vynas „Bovin Imperator“ laimėjo geriausio raudonojo kitų šalių vyno titulą (medalį), raudonas saldus vynas „Bovin Vranec Late Harvest“ laimėjo aukso bei kainos ir kokybės santykio medalius, o kiti 5 vynai (raudonas sausas vynas „Bovin Merlot“, raudonas sausas vynas „Bovin Dissan“, raudonas sausas vynas „Bovin Daron“, raudonas sausas vynas „Bovin Shiraz-Syrah“, baltas sausas vynas „Bovin Chardonnay“) laimėjo sidabro medalius.
Tie, kurie bent kartą yra patekę į prieškalėdinį apsipirkimo šurmulį ar stovėję ilgose prekybos centro eilėse, sutiks, jog kalėdinėmis dovanomis geriausia pasirūpinti iš anksto. Paskutiniu metu vis populiaresnės tampa su meile pagamintos rankų darbo dovanos, kurios ne tik nudžiugina artimuosius, bet ir leidžia sutaupyti šventėms taip reikalingų pinigų. Galbūt rankų darbo dovanėlės atima ir daugiau laiko, bet parodo, kad iš tiesų galvojote apie žmogų, o nepirkote pirmo pasitaikiusio daikto.
Per pirmus tris šių metų ketvirčius bendras absoliutaus alkoholio suvartojimas Lietuvoje nukrito 2,6 proc., lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, rodo Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenys. Keičiasi ir alkoholio rinkos struktūra – kyla vynų dalis, mažiau suvartojama alaus.
Kaip gimsta gėrimų skoniai, kaip improvizuojant atrandami netikėti deriniai, kokioje šalyje į degtinę dedama tikro aukso ir kodėl vynų bei viskių degustavimas yra vyrų teritorija, o degtinių – moterų. Visa tai žino stipriųjų gėrimų technologė Snieguolė Marciuškienė, nuo jos ir jos kolegų priklauso, kokio skonio bus mūsų ragaujami gėrimai.
Pasaulyje yra vienintelis konjakas, kuris nusipelnė vietos ant Didžiosios Britanijos karalienės stalo. Tad koks gi tas karalių skonis? Su juo susipažinti galėjo ir trečiadienio vakarą vykusios kviestinės vakarienės Vilniuje svečiai.
Šią savaitę sostinės Žirmūnų rajone po atnaujinimo atidarytas penktasis „McDonald‘s“ restoranas, kurio rekonstrukcijos darbams kompanija skyrė 550 tūkst. eurų (beveik 1,9 mln. litų).
Visame pasaulyje išgarsėjęs dangaus restoranas „Dinner in the Sky“ savo sezoną pradės Vilniuje – čia jis lankysis gegužės 28 – birželio 1 d. Šiemet išskirtinius vizualinius ir gurmaniškus įspūdžius siūlantis restoranas Vilniaus savivaldybės dėka vėl įsikurs Vilniaus Rotušės aikštėje, tačiau šįkart tik 5 dienoms.