Kulinarija

Salotos

veidas.lt

Nuskustas ir pasūdytame vandenyje išvirtas morkas atvėsinkite ir supjaustykite griežinėliais. Susmulkinkite bazilikų lapelius ir jais apibarstykite morkas.

pyragas

veidas.lt

Nuplautus obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius, o puseles supjaustykite griežinėliais. Kiaušinius išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, suberkite miltų, krakmolo, kepimo miltelių bei prieskonių mišinį ir viską išmaišykite.

Kava

veidas.lt

Išsivirti juodos ar pienu pagardintos kavos mokame kiekviena, tačiau pasivaišinti ypatingomis aromatingojo gėrimo rūšimis neretai užsukame ir į kavinę. Kokie receptai slepiasi po kavos pavadinimais?

padažas

veidas.lt

Aitriąją papriką perpjaukite, išvalykite sėklas, o paprikos minkštimą smulkiai sukapokite. Bazilikų lapelius, česnakus bei pomidorų minkštimus susmulkinkite virtuviniu kombainu

paukštiena

veidas.lt

Putpeles perpjaukite išilgai ir išskleiskite. Jas apkepinkite keptuvėje, patroškinkite, palikite pridengusi kelioms minutėms pastovėti, tada apibarstykite druska bei pipirais.

kisielius

veidas.lt

Iš maltos kavos ir vandens paruoškite gėrimą, palaikykite, kol pritrauks, ir nukoškite. Į užkaitintą iki virimo kavą palengva maišydama supilkite šaltame piene išmaišytą krakmolą, o kai gėrimas sutirštės, nukaiskite. Prie kavos atskirai patiekite rudojo cukraus kubelių.

paukštiena

veidas.lt

Šlauneles ištrinkite pipirais, druska ir gražiai apkepinkite įkaitintame aliejuje. Po to sudėkite į 8 dalis supjaustytus svogūnus, nuskustas, nuplautas bulves ir viską kartu kepkite 20 min.

desertas

veidas.lt

Suplakite pieną, kiaušinius ir žiupsnelį druskos. Gautu plakiniu suvilgykite duonos (batono) griežinėlius ir apvoliokite džiūvėsėliuose.

Salotos

veidas.lt

Graikinių riešutų puseles 30 min. pamirkykite šaltame virintame vandenyje ir nusausinkite. Sūrį supjaustykite kubeliais, alyvuoges – puselėmis.

padažas

veidas.lt

Papriką perpjaukite ir išimkite sėklas. Paprikos ir ananaso minkštimus smulkiai supjaustykite ar susmulkinkite virtuviniu kombainu.Įmaišykite aliejų, žaliųjų citrinų sultis. Padažas tinka prie paukštienos, veršienos kepsnių.

Sriuba

veidas.lt

Jei pupelės sausos, pabrinkinkite jas šaltame vandenyje, nukoškite, užpilkite paruoštu sultiniu ir užkaiskite. Morkas bei bulves nušveiskite, nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite kubeliais.

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...