Nuskustas ir pasūdytame vandenyje išvirtas morkas atvėsinkite ir supjaustykite griežinėliais. Susmulkinkite bazilikų lapelius ir jais apibarstykite morkas.
desertas
Sviestą ir cukrų ištrinkite iki baltumo, įmaišykite kavos gėrimą, kakavos miltelius, nuplautas ir nusausintas razinas, susmulkintus riešutų branduolius, cukatas, suberkite smulkiai sutrupintus sausainius, šiek tiek jų palikdama papuošimui.
Salotos
Nuskustas ir pasūdytame vandenyje išvirtas morkas atvėsinkite ir supjaustykite griežinėliais. Susmulkinkite bazilikų lapelius ir jais apibarstykite morkas.
pyragas
Nuplautus obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius, o puseles supjaustykite griežinėliais. Kiaušinius išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, suberkite miltų, krakmolo, kepimo miltelių bei prieskonių mišinį ir viską išmaišykite.
Kava
Išsivirti juodos ar pienu pagardintos kavos mokame kiekviena, tačiau pasivaišinti ypatingomis aromatingojo gėrimo rūšimis neretai užsukame ir į kavinę. Kokie receptai slepiasi po kavos pavadinimais?
padažas
Aitriąją papriką perpjaukite, išvalykite sėklas, o paprikos minkštimą smulkiai sukapokite. Bazilikų lapelius, česnakus bei pomidorų minkštimus susmulkinkite virtuviniu kombainu
paukštiena
Putpeles perpjaukite išilgai ir išskleiskite. Jas apkepinkite keptuvėje, patroškinkite, palikite pridengusi kelioms minutėms pastovėti, tada apibarstykite druska bei pipirais.
kisielius
Iš maltos kavos ir vandens paruoškite gėrimą, palaikykite, kol pritrauks, ir nukoškite. Į užkaitintą iki virimo kavą palengva maišydama supilkite šaltame piene išmaišytą krakmolą, o kai gėrimas sutirštės, nukaiskite. Prie kavos atskirai patiekite rudojo cukraus kubelių.
paukštiena
Šlauneles ištrinkite pipirais, druska ir gražiai apkepinkite įkaitintame aliejuje. Po to sudėkite į 8 dalis supjaustytus svogūnus, nuskustas, nuplautas bulves ir viską kartu kepkite 20 min.
desertas
Suplakite pieną, kiaušinius ir žiupsnelį druskos. Gautu plakiniu suvilgykite duonos (batono) griežinėlius ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
Salotos
Graikinių riešutų puseles 30 min. pamirkykite šaltame virintame vandenyje ir nusausinkite. Sūrį supjaustykite kubeliais, alyvuoges – puselėmis.
padažas
Papriką perpjaukite ir išimkite sėklas. Paprikos ir ananaso minkštimus smulkiai supjaustykite ar susmulkinkite virtuviniu kombainu.Įmaišykite aliejų, žaliųjų citrinų sultis. Padažas tinka prie paukštienos, veršienos kepsnių.
Sriuba
Jei pupelės sausos, pabrinkinkite jas šaltame vandenyje, nukoškite, užpilkite paruoštu sultiniu ir užkaiskite. Morkas bei bulves nušveiskite, nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite kubeliais.