Sviestą ištirpinkite keptuvėje, suberkite cukrų, įpilkite stiklinę vandens, keletą minučių pavirkite, kol cukrus pasidarys šviesiai rudas, tada nukaiskite.
Moliūgai
Moliūgus perpjaukite pusiau, šaukštu išskobkite sėklas. Moliūgus sudėkite ant skardos perpjauta puse į apačią, ant viršaus dėkite po šaukštelį sviesto, uždenkite folija ir įkaitinusi orkaitę iki 190 ーC kepkite apie 25 min.
Pyragas
Sviestą ištirpinkite keptuvėje, suberkite cukrų, įpilkite stiklinę vandens, keletą minučių pavirkite, kol cukrus pasidarys šviesiai rudas, tada nukaiskite.
Vartojimo kultūta
Nuo šiol ištroškusiems žinių apie Lietuvoje vis labiau populiarėjantį stiprųjį gėrimą – viskį – nebeteks valandomis ieškoti ir gilintis į įvairiakalbę informaciją interneto platybėse – „Mineralinių vandenų“ stipriųjų gėrimų ekspertas Gintautas Dinda su pelnytu pasididžiavimu pristato „Viskio akademiją“, kuri Lietuvoje besiplečiančiam šio gėrimo mėgėjų ratui taps pirmąja lietuviška, išsamia, informatyvia ir interaktyvia baze. VA logo [...]
Salotos
Baklažanus perpjaukite pusiau. Išskobkite vidų, supjaustykite gabaliukais, pabarstykite druska ir palikite 2–3 val.
Tortas
Torto formą patepkite riebalais. Paruoškite tešlą: kiaušinius išplakite su 2 šaukštais vandens ir cukrumi. Ant viršaus persijokite miltus su kepimo milteliais, išmaišykite
pomidorai
Nupjaukite pomidorų viršūnes, išskobkite vidų. Šparagines pupeles virkite pasūdytame vandenyje 15 min.
Patisonai
Baltos duonos riekeles supjaustykite kubeliais. Patisonus nuplaukite, nupjaukite viršūnėles ir išskobkite. Minkštimą supjaustykite smulkiais kubeliais.
Kečupas
Pomidorus supjaustykite kubeliais, svogūnus susmulkinkite, o iš slyvų išimkite kauliukus. Visus šiuos produktus sumalkite mėsmale, sudėkite į puodą ir virkite apie 1,5–2 val.
Baklažanai
Baklažanus supjaustykite išilgai perpus. Išimkite dalį minkštimo, puseles apkepkite gruzdintuvėje.
Konservuotos daržovės
Patisoną perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir kartu su agurkais supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais.
Uogienė
Slyvas ir morkas nuplaukite, iš slyvų išimkite kauliukus, morkas nuskuskite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
maistas
Koks šventinis stalas be paukštienos, žuvies patiekalų bei kitų gėrybių? Tačiau ar susimąstėte, kad ne visada iš pažiūros švieži produktai tokie ir yra? Prekeiviai, norėdami įsiūlyti sugedusius maisto produktus, griebiasi įvairių gudrybių. Todėl neskubėkite čiupti pirmo po ranka pasitaikiusio produkto – visuomet atidžiai apžiūrėkite ir perskaitykite etiketę.