Įdarui smulkiai supjaustykite svogūnus, pakepinkite aliejuje, sudėkite virtus maltus grybus, stambiai tarkuotą morką, griežinėliais pjaustytus pomidorus ir troškinkite, kol morkos beveik suminkštės.
Moliūgai
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, tada sudėkite 2 cm dydžio kubeliais pjaustytus moliūgus ir kepkite ant silpnos ugnies 5 min.
Kaliaropės
Įdarui smulkiai supjaustykite svogūnus, pakepinkite aliejuje, sudėkite virtus maltus grybus, stambiai tarkuotą morką, griežinėliais pjaustytus pomidorus ir troškinkite, kol morkos beveik suminkštės.
Tortas
Iškepkite biskvitą. Kiaušinius, cukraus pudrą, 2 šaukštus vandens išsukite iki standžių putų. Persijokite miltus su kepimo milteliais ir sudėjusi į kiaušinių masę išmaišykite.
kriaušės
Kriaušes nulupkite. Odeles pavirkite su 2 stiklinėmis vandens. Jei kriaušės didelės – perpjaukite perpus.
Moliūgai
Nupjaukite moliūgo viršų, išskobkite sėklas, išpjaukite dalį moliūgo masės, kad liktų 1 cm storio kraštas. Jeigu gaminate iš vieno didelio moliūgo, jį galite perpjauti pusiau.
Apdovanojimas
„Vana Tallinn“ pripažintas geriausiu likeriu pasaulyje ir apdovanotas aukso medaliu prestižiniame tarptautiniame gėrimų konkurse „International Wine and Spirit Competition Quality Award 2010“, kuriame ekspertai iš viso pasaulio vertino vyno ir spiritinių gėrimų savitumą ir kokybę.
Užtepas
Morkas ir svogūnus supjaustykite ir atskirai apkepkite. Baklažanus apvirkite, nulupkite žievelę. Daržoves sumalkite mėsmale ir troškinkite 40 min.
Pyragas
Paruoškite tešlą: sviestą ištrinkite su cukrumi, miltus persijokite su kepimo milteliais ir druska. Į sviestą įmuškite kiaušinį, pamažu suberkite miltus, supilkite pieną.
šparaginės pupelės
Pupeles susmulkinkite, apvirkite pasūdytame vandenyje, išgriebkite. Lašinukus supjaustykite plonais griežinėliais, paspirginkite, kol truputį parus.
Apkepas
Nulupkite moliūgo žievelę, išimkite sėklas, supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus, apkepinkite moliūgą iki gražios aukso spalvos, išimkite iš keptuvės ir atidėkite.
Obuoliai
Obuolius nulupkite ir sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu 3 min. Kitame inde užvirinkite 1 l vandens, suberkite cukrų, virkite keletą minučių, kad cukrus ištirptų ir pasidarytų sirupas.
Lazanija
Špinatų sluoksniui pagaminti į puodą supilkite pieną, sudėkite špinatų lapus, įdėkite sviesto, suberkite miltus ir maišydama užvirinkite.