Kulinarija

Kaliaropės

veidas.lt

Įdarui smulkiai supjaustykite svogūnus, pakepinkite aliejuje, sudėkite virtus maltus grybus, stambiai tarkuotą morką, griežinėliais pjaustytus pomidorus ir troškinkite, kol morkos beveik suminkštės.

Tortas

veidas.lt

Iškepkite biskvitą. Kiaušinius, cukraus pudrą, 2 šaukštus vandens išsukite iki standžių putų. Persijokite miltus su kepimo milteliais ir sudėjusi į kiaušinių masę išmaišykite.

kriaušės

veidas.lt

Kriaušes nulupkite. Odeles pavirkite su 2 stiklinėmis vandens. Jei kriaušės didelės – perpjaukite perpus.

Moliūgai

veidas.lt

Nupjaukite moliūgo viršų, išskobkite sėklas, išpjaukite dalį moliūgo masės, kad liktų 1 cm storio kraštas. Jeigu gaminate iš vieno didelio moliūgo, jį galite perpjauti pusiau.

Apdovanojimas

veidas.lt

„Vana Tallinn“ pripažintas geriausiu likeriu pasaulyje ir apdovanotas aukso medaliu prestižiniame tarptautiniame gėrimų konkurse „International Wine and Spirit Competition Quality Award 2010“, kuriame ekspertai iš viso pasaulio vertino vyno ir spiritinių gėrimų savitumą ir kokybę.

Užtepas

veidas.lt

Morkas ir svogūnus supjaustykite ir atskirai apkepkite. Baklažanus apvirkite, nulupkite žievelę. Daržoves sumalkite mėsmale ir troškinkite 40 min.

Pyragas

veidas.lt

Paruoškite tešlą: sviestą ištrinkite su cukrumi, miltus persijokite su kepimo milteliais ir druska. Į sviestą įmuškite kiaušinį, pamažu suberkite miltus, supilkite pieną.

šparaginės pupelės

veidas.lt

Pupeles susmulkinkite, apvirkite pasūdytame vandenyje, išgriebkite. Lašinukus supjaustykite plonais griežinėliais, paspirginkite, kol truputį parus.

Apkepas

veidas.lt

Nulupkite moliūgo žievelę, išimkite sėklas, supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus, apkepinkite moliūgą iki gražios aukso spalvos, išimkite iš keptuvės ir atidėkite.

Obuoliai

veidas.lt

Obuolius nulupkite ir sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu 3 min. Kitame inde užvirinkite 1 l vandens, suberkite cukrų, virkite keletą minučių, kad cukrus ištirptų ir pasidarytų sirupas.

Lazanija

veidas.lt

Špinatų sluoksniui pagaminti į puodą supilkite pieną, sudėkite špinatų lapus, įdėkite sviesto, suberkite miltus ir maišydama užvirinkite.

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...