atisonus nuplaukite, nupjaukite viršūnėles ir išskobkite vidų. Ryžius išvirkite, faršą apkepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, dubenyje sumaišykite su ryžiais, pagardinkite druska ir pipirais.
Saldainiai
Iš tešlai skirtų produktų užminkykite tešlą ir 30 min. padėkite šiltai. Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus, į jų vietą dėkite po migdolą ir pabarstykite cukrumi.
Patisonai
atisonus nuplaukite, nupjaukite viršūnėles ir išskobkite vidų. Ryžius išvirkite, faršą apkepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, dubenyje sumaišykite su ryžiais, pagardinkite druska ir pipirais.
Pomidorai
Į puodą įpilkite 0,5 stiklinės vandens, įmeskite laurų lapus, imbierą, gvazdikėlius, kvapiuosius pipirus, suberkite cinamoną, cukrų, druską.
Pyragas
Sulaužykite sausainius, ant mažos ugnies ištirpinkite riebalus. Sausainius sumaišykite su ištirpintais riebalais ir cukrumi.
Salotos
Nuvalytas kaliaropes supjaustykite šiaudeliais. Pomidorą, agurką, ridikėlius – griežinėliais, svogūnų laiškus – žiedeliais. Viską išmaišykite, įberkite druskos, pipirų. Įdėkite grietinės, aliejaus mišinio arba majonezo.
Sriuba
Įkaitinkite keptuvėje aliejų, pakepinkite kubeliais supjaustytą kiaulienos šoninę ir susmulkintą svogūną. Viską sudėkite į puodą.
Šparaginės pupelės
Nupjaustykite šparaginių pupelių galiukus, trumpai apvirkite, sudėkite į stiklainiukus, užpilkite marinatu.
Keksiukai
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, druska. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite, sumaišykite su romu, sumaišykite su plaktais tryniais.
Kompotas
Cukinijas nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite kubeliais. Paruoštas cukinijas mirkykite užvirusiame pasaldintame ir parūgštintame vandenyje 5–6 min.
Salotos
Pupelių ankščių galiukus nupjaustykite ir apvirkite 8 min. pasūdytame vandenyje, nupilkite, atvėsinkite. Petražoles sukapokite, dubenyje sumaišykite su pupelėmis.
Įdarytos daržovės
Baklažanus nuplaukite, kas 1 cm išilgai įpjaukite ir tik tuomet perpjaukite pusiau, truputį išskaptuokite vidų, pabarstykite druska ir palaikykite 10 min.
Užkandis
Voveraites nuvalykite, nuplaukite, 10 min. pavirkite pasūdytame vandenyje ir nukoškite. Pievagrybius nuplaukite ir supjaustykite ketvirčiais.