Kulinarija

Uogienė

veidas.lt

Bruknes užpilkite cukrumi ir virkite ant silpnos ugnies 10 min. Tada nupilkite susidariusias sultis, į jas suberkite kubeliais pjaustytas kriaušes.

Jautiena

veidas.lt

Į puodą supilkite vyną, portveiną ir smulkintas svogūnų galvutes. Virkite 5–8 min., kol išgaruos didesnė skysčio dalis.

Guliašas

veidas.lt

Jautieną supjaustykite nedideliais gabaliukais, baklažaną – kubeliais, svogūną susmulkinkite, česnaką sutrinkite.

Kukuliai

veidas.lt

Smulkiai kapotą svogūną ir česnaką apkepkite svieste. Mėsą sumaišykite su svogūnu ir česnaku, kmynais, įberkite druskos, pipirų.

Saldainiai

veidas.lt

Apelsinų sultis sumaišykite su cukrumi, sudėkite pjaustytas slyvas ir išvirkite. Po to suplakite plaktuvu, pertrinkite per sietelį, atšaldykite.

Įvairenybės

veidas.lt

Pilnatis dažnai asocijuojasi su potvyniais ir atoslūgiais, pamišimu ir būtybėmis, panašiomis į vilkolakius, bet Belgijos aludariai įrodė, kad pilnatis – idealius laikas gaminti putotą gėrimą.

Vištiena

veidas.lt

Išimkite moliūgo sėklas, nupjaukite žievelę ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Vištos krūtinėles nuplaukite ir supjaustykite išilgai juostelėmis.

Grybai

veidas.lt

Išpjaukite kopūsto šerdį. Kopūsto gūžę panardinkite į verdantį vandenį 5 min. Išskirstykite lapus, storąsias lapo dalis nupjaukite.

Guliašas

veidas.lt

Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais, grybus – skiltelėmis, saldųjį pipirą – šiaudeliais, pomidorus – apskritimais.

Grybai

veidas.lt

Bulves išvirkite ir sutrinkite, kol karštos. Sumaišykite su krakmolu, įberkite druskos, pipirų, pamažu supilkite karštą pieną.

Salotos

veidas.lt

Pasūdytame vandenyje išvirkite grybus, didesnius perpjaukite pusiau. Kol grybai virs, paruoškite padažą.

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...