Bruknes užpilkite cukrumi ir virkite ant silpnos ugnies 10 min. Tada nupilkite susidariusias sultis, į jas suberkite kubeliais pjaustytas kriaušes.
Pudingas
Dubenyje sumaišykite sviestą, cukrų, kiaušinius, miltus, kakavą, kepimo miltelius. Po to į dubenį su paruošta tešla suberkite tarkuotą juodąjį šokoladą, skiltelėmis pjaustytas slyvas ir viską išmaišykite.
Uogienė
Bruknes užpilkite cukrumi ir virkite ant silpnos ugnies 10 min. Tada nupilkite susidariusias sultis, į jas suberkite kubeliais pjaustytas kriaušes.
Jautiena
Į puodą supilkite vyną, portveiną ir smulkintas svogūnų galvutes. Virkite 5–8 min., kol išgaruos didesnė skysčio dalis.
Guliašas
Jautieną supjaustykite nedideliais gabaliukais, baklažaną – kubeliais, svogūną susmulkinkite, česnaką sutrinkite.
Kukuliai
Smulkiai kapotą svogūną ir česnaką apkepkite svieste. Mėsą sumaišykite su svogūnu ir česnaku, kmynais, įberkite druskos, pipirų.
Saldainiai
Apelsinų sultis sumaišykite su cukrumi, sudėkite pjaustytas slyvas ir išvirkite. Po to suplakite plaktuvu, pertrinkite per sietelį, atšaldykite.
Įvairenybės
Pilnatis dažnai asocijuojasi su potvyniais ir atoslūgiais, pamišimu ir būtybėmis, panašiomis į vilkolakius, bet Belgijos aludariai įrodė, kad pilnatis – idealius laikas gaminti putotą gėrimą.
Vištiena
Išimkite moliūgo sėklas, nupjaukite žievelę ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Vištos krūtinėles nuplaukite ir supjaustykite išilgai juostelėmis.
Grybai
Išpjaukite kopūsto šerdį. Kopūsto gūžę panardinkite į verdantį vandenį 5 min. Išskirstykite lapus, storąsias lapo dalis nupjaukite.
Guliašas
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais, grybus – skiltelėmis, saldųjį pipirą – šiaudeliais, pomidorus – apskritimais.
Grybai
Bulves išvirkite ir sutrinkite, kol karštos. Sumaišykite su krakmolu, įberkite druskos, pipirų, pamažu supilkite karštą pieną.
Salotos
Pasūdytame vandenyje išvirkite grybus, didesnius perpjaukite pusiau. Kol grybai virs, paruoškite padažą.