Braškes nuplaukite ir supjaustykite gabalėliais. Braškes ir sidrą supilkite į puodą ir neuždengusi virkite 5–6 min.
Salotos
Grūdėtąją varškę sudėkite į dubenį. Suberkite kukurūzus, sudėkite supjaustytus pomidorus, agurką, svogūną ir susmulkintas petražoles.
Uogienė
Braškes nuplaukite ir supjaustykite gabalėliais. Braškes ir sidrą supilkite į puodą ir neuždengusi virkite 5–6 min.
Salotos
Paprikas supjaustykite kubeliais ir apkepinkite keptuvėje. Pomidorus ir agurkus taip pat supjaustykite kubeliais.
Keksiukai
Viename inde kruopščiai sumaišykite kambario temperatūros margariną, grietinę, kiaušinį. Kitame inde sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius.
Salotos
Ridikėlius supjaustykite plonomis riekelėmis, sūrį – juostelėmis. Petražoles sukapokite. Užpilui actą sumaišykite su garstyčiomis, druska, pipirais, įpilkite aliejaus.
Blynai
Miltus persijokite su kepimo milteliais. Įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, citrinos žievelę, įpilkite pieno, aliejaus.
Salotos
Pirmiausia paruoškite česnakinį padažą: sumaišykite česnaką, actą, alyvų aliejų, druską, pipirus. Ant sausos keptuvės (be riebalų) pakepinkite sezamų sėklas, kol taps gelsvai rusvos.
Aptepas
Nuplautus žalius petražolių lapelius labai smulkiai supjaustykite, sudėkite į iki baltumo ištrintą sviestą ir, pridėjusi citrinų rūgšties, išsukite.
Desertas
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, ištepkite riebalais, pabarstykite miltais.
Blynai
Persijokite miltus per sietelį su druska, centre padarykite duobutę, įmuškite kiaušinį ir supilkite pusę pieno, likusį po truputį supilkite maišydama.
Salotos
Morkas supjaustykite šiaudeliais, salierus – nedideliais gabaliukais. Salierus, morkas ir šparagines pupeles apvirkite 5 min. pasūdytame vandenyje.
Blynai
Inde sumaišykite rikotos sūrį, pieną ir kiaušinių trynius. Po to į sūrio masę suberkite per sietelį persijotus miltus, kepimo miltelius su žiupsneliu druskos ir viską gerai išmaišykite.