Aitriąją papriką (išvaliusi sėklas) smulkiai supjaustykite, česnaką susmulkinkite, nutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis.
Apkepas
Dubenyje sumaišykite per sietelį pertrintą varškę, kiaušinius, miltus, cukrų, žiupsnelį druskos. Po to į tešlą įmaišykite razinas.
Salotos
Aitriąją papriką (išvaliusi sėklas) smulkiai supjaustykite, česnaką susmulkinkite, nutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis.
Rabarbarai
Rabarbarus nulupkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais. Špinatus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite.
Daržovės
Paruoškite įdarą: pirmiausia išvirkite kiaušinius ir supjaustykite mažais kubeliais.
Tortas
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su 2 šaukštais vandens, vaniliniu cukrumi bei cukraus pudra. Baltymus išplakite iki standžių putų.
Šalta sriuba
Pomidorus nuplaukite ir sutarkuokite smulkia trintuve, kad gautumėte tirštą masę. Ją sudėkite į puodą ar sriubai skirtą gilesnį dubenį, supilkite kefyrą.
Uogos
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC. Sudėkite braškes į kepimo formą, apšlakstykite šaukštu vandens, pabarstykite vaniliniu cukrumi, tada uždenkite folija, pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 15 min.
Sumuštiniai
Į puodą supilkite pieną ir vandenį, užvirinkite, nukelkite nuo ugnies, sudėkite sviestą ir pusę šaukštelio druskos.
Maltiniai
Supjaustykite svogūną ir, įkaitinusi keptuvėje šaukštą aliejaus, pakepinkite jį kartu su cukrumi, kol svogūnas suminkštės.
Kiaušiniai
Miltus sumaišykite su pienu ir 1 šaukšteliu druskos, išplakite kiaušinius. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, iškepkite plonus blynelius.
Kriaušės
Kriaušes nuplaukite, perpjaukite pusiau, susukite į foliją arba į kepimo popierių ir 15–20 min. kepkite 175 laipsnių karštumo orkaitėje.
Obuoliai
Obuolius nuplaukite, nulupkite žievelę, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis ir trumpam įmerkite į vandenyje ištirpintą krakmolą.