Kriaušes nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite mažais maždaug 1 x 1 cm dydžio gabaliukais. Dubenyje sumaišykite aliejų, cukrų ir kiaušinį, po to sudėkite miltus, kriaušių gabaliukus ir viską gerai išmaišykite.
Pyragas
Išlydykite 200 g sviesto. Miltus persijokite į dubenį, įberkite druskos, supilkite vyną ir išlydytą sviestą. Išminkykite tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite 30 min. į šaldytuvą.
Keksiukai
Kriaušes nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite mažais maždaug 1 x 1 cm dydžio gabaliukais. Dubenyje sumaišykite aliejų, cukrų ir kiaušinį, po to sudėkite miltus, kriaušių gabaliukus ir viską gerai išmaišykite.
Kriaušės
Kriaušes nulupkite, supjaustykite skiltelėmis, sumaišykite su pjaustytu imbieru. Iki purumo išsukite sviestą ir rudąjį cukrų, sukdamos įmuškite kiaušinius, supilkite jogurtą.
Desertas
Suplakite plaktuvu slyvas, uogas, jogurtą, avižinius dribsnius, medų ir kelis ledo kubelius.
Pupelės
Pupeles išvirkite, perdėkite į indą ir sutrinkite, suberkite miltus, įkulkite kiaušinį, sudėkite mažais kubeliais pjaustytą svogūną, smulkintą česnaką, tada pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite.
Daržovės
Paruoškite faršą: sutarkuotas šiaudeliais morkas, kopūstus, svogūnus užpilkite nedideliu kiekiu vandens, įberkite druskos, pipirų, įdėkite grietinės ir patroškinkite.
Paprika
Ryžius išvirkite. Svogūną susmulkinkite, apkepkite aliejuje, sudėkite kubeliais pjaustytas morkas, kepkite dar 2 min.
Desertas
Miltus sumaišykite su pienu. Įmuškite kiaušinius, įberkite ½ šaukšto cukraus, žiupsnelį druskos, gerai išmaišykite.
Daržovių pyragas
Bulves virkite pasūdytame vandenyje 20–25 min. Atvėsinkite, nulupkite, supjaustykite apskritimais. Svogūnus supjaustykite plonais žiedais ir apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.
Vyniotinis
Mėsą perpjaukite horizontaliai, bet ne iki galo. Pabarstykite druska, pipirais. Petražoles sukapokite. Pusę jų suberkite ant mėsos, uždėkite plonai pjaustyto kumpio, suvyniokite, apriškite siūlu, apibarstykite druska, pipirais.
Pyragaičiai
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių C temperatūros. Atšildytą sluoksniuotą tešlą supjaustykite į 6 maždaug 15 x 20 cm dydžio gabaliukus.
Pyragas
Sviestą ištrinkite su cukrumi iki purios masės. Sudėkite grietinę, įmuškite kiaušinius, suberkite kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite, miltų berkite tiek, kad tešla būtų grietinės konsistencijos ir nekieta.