Kulinarija

Keksiukai

veidas.lt

Kriaušes nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite mažais maždaug 1 x 1 cm dydžio gabaliukais. Dubenyje sumaišykite aliejų, cukrų ir kiaušinį, po to sudėkite miltus, kriaušių gabaliukus ir viską gerai išmaišykite.

Kriaušės

veidas.lt

Kriaušes nulupkite, supjaustykite skiltelėmis, sumaišykite su pjaustytu imbieru. Iki purumo išsukite sviestą ir rudąjį cukrų, sukdamos įmuškite kiaušinius, supilkite jogurtą.

Desertas

veidas.lt

Suplakite plaktuvu slyvas, uogas, jogurtą, avižinius dribsnius, medų ir kelis ledo kubelius.

Pupelės

veidas.lt

Pupeles išvirkite, perdėkite į indą ir sutrinkite, suberkite miltus, įkulkite kiaušinį, sudėkite mažais kubeliais pjaustytą svogūną, smulkintą česnaką, tada pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite.

Daržovės

veidas.lt

Paruoškite faršą: sutarkuotas šiaudeliais morkas, kopūstus, svogūnus užpilkite nedideliu kiekiu vandens, įberkite druskos, pipirų, įdėkite grietinės ir patroškinkite.

Paprika

veidas.lt

Ryžius išvirkite. Svogūną susmulkinkite, apkepkite aliejuje, sudėkite kubeliais pjaustytas morkas, kepkite dar 2 min.

Desertas

veidas.lt

Miltus sumaišykite su pienu. Įmuškite kiaušinius, įberkite ½ šaukšto cukraus, žiupsnelį druskos, gerai išmaišykite.

Daržovių pyragas

veidas.lt

Bulves virkite pasūdytame vandenyje 20–25 min. Atvėsinkite, nulupkite, supjaustykite apskritimais. Svogūnus supjaustykite plonais žiedais ir apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.

Vyniotinis

veidas.lt

Mėsą perpjaukite horizontaliai, bet ne iki galo. Pabarstykite druska, pipirais. Petražoles sukapokite. Pusę jų suberkite ant mėsos, uždėkite plonai pjaustyto kumpio, suvyniokite, apriškite siūlu, apibarstykite druska, pipirais.

Pyragaičiai

veidas.lt

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių C temperatūros. Atšildytą sluoksniuotą tešlą supjaustykite į 6 maždaug 15 x 20 cm dydžio gabaliukus.

Pyragas

veidas.lt

Sviestą ištrinkite su cukrumi iki purios masės. Sudėkite grietinę, įmuškite kiaušinius, suberkite kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite, miltų berkite tiek, kad tešla būtų grietinės konsistencijos ir nekieta.

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...