Bulves išvirkite su lupenomis pasūdytame vandenyje, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite. Pomidorus supjaustykite perpus, salotas – juostelėmis.
Aguročiai
Aguročius išvirkite pasūdytame vandenyje, išgriebkite, supjaustykite plonomis riekelėmis. Jas sudėkite į gilesnę salotinę, apliekite actu, aliejumi,
Silkė
Bulves išvirkite su lupenomis pasūdytame vandenyje, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite. Pomidorus supjaustykite perpus, salotas – juostelėmis.
Kiauliena
Nusausintą mėsą įtrinkite druska, pipirais, paprikų milteliais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir apkepkite mėsą. Po to sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus, česnako skilteles, gvazdikėlius, laurų lapelius, kadagių uogas ir pakepinkite.
Guliašas
Mėsą supjaustykite 2 x 2 cm kubeliais. Apkepinkite svieste su smulkiai pjaustytais svogūnais. Įpilkite vandens ir patroškinkite, kol mėsa beveik suminkštės.