Savaitgalį Londone vykusiose jaunųjų virėjų varžybose „Hans Bueschkens Young Chef Challenge“ lietuvis Deivydas Praspaliauskas laimėjo bronzos medalį.
Tarp Lietuvos prekybos įmonių asociacijos (LPĮA) organizuoto konkurso „Populiariausia prekė 2011“ nugalėtojų – Kėdainių bendrovėje ,,Vesiga“ gaminamas „Daumantų Tradicinis“ pomidorų padažas. Šis produktas jau trečius metus iš eilės tampa populiariausiu pomidorų padažu Lietuvoje.
Savaitgalį Londone vykusiose jaunųjų virėjų varžybose „Hans Bueschkens Young Chef Challenge“ lietuvis Deivydas Praspaliauskas laimėjo bronzos medalį.
UAB „Švyturys-Utenos alus“ užsakymu atlikta nacionalinė Lietuvos alaus mėgėjų apklausa parodė, kad kas penktas lietuvis priimtiniausiu laiko stipresnį nei vidutinį – tarp 5,6 ir 6,5 laipsnių stiprumo alų.
Ar žinote, kad net ir nesaldintose sultyse yra nemažai cukrų. Vienoje stiklinėje sulčių yra daugiau nei du arbatiniai šaukšteliai cukraus, t. y. tiek, kiek gaiviuosiuose gėrimuose ar saldžioje arbatoje!
Jūsų dėmesiui geriausieji, mūsų nuomone, vynai Lietuvoje tarp 41 ir 100 Lt. Tai – vynai meditacijai, dovanai, puikūs maisto palydovai, tačiau jais galima mėgautis ir vienais. Įsiklausykite į juos, jie tikrai Jums atvers duris į nuostabųjį vyno pasaulį. Ypač pirmieji trys. Geros kelionės! Ir ačiū, kad skaitote mūsų puslapį.
\
Eilinį kartą pasiklydote parduotuvės gėrimų skyriuje tarp lentynose tvarkingai išrikiuotų vyno butelių? Pažįstamas jausmas. Vienas vynas tinka prie žuvies, kitas – prie mėsos, o ką daryti, kai reikia vyno „ant drąsos” arba vyno be progos?
Beveik pusei šalies gyventojų bendrovės „Ingman“ gaminama produkcija asocijuojasi su „pasakų šalies ledais“. Tai rodo viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Sprinter tyrimai“ atlikta apklausa, kurios metu buvo apklausta daugiau nei tūkstantis respondentų.
Vilniuje po truputį atsiranda netradicinių restoranų – viename siūlomas termiškai neapdorotas maistas, kitame svečius sutinka ir pakalbina patys šeimininkai, trečiame kėdes atstoja pagalvėlės ant žemės, o įeiti į salę galima tik nusiavus batus.
Salmonelėmis užkrėsti cepelinai ir vištiena, pasibaigusio vartojimo termino, kambario temperatūroje laikoma mėsa, pakartotinai užšaldytos krevetės, ant indų – žarninės lazdelės. Tokį meniu siūlo ne viena Lietuvos kavinė ir net prabangūs restoranai.
Virbališkių kaime, Ringaudų seniūnijoje, Daivos ir Virginijaus Poderių šeimyna užaugino įspūdingo dydžio moliūgą. Pasvėrus ir išmatavus šią daržo gėrybę paaiškėjo, jog ji sveria daugiau kaip 90 kg, moliūgo apimtis – 2 m 10 cm.
Trakuose surengta pirmoji Lietuvoje akloji vakarienė
Vaisiai yra svarbi mitybos raciono dalis, jų vartojimas susijęs su mūsų sveikata.