Visais metų laikais, o ypač šiltesniu oru suintensyvėja gaiviųjų gėrimų vartojimas.
Lietuvoje nuo seno verdama gilių kava, kitose šalyse panašiam skoniui plikomi šakniavaisiai, kiti augalai.
Visais metų laikais, o ypač šiltesniu oru suintensyvėja gaiviųjų gėrimų vartojimas.
Špinatus nuplikykite verdančiu vandeniu, jie įgaus ryškią spalvą. Nusausinkite, sudėkite į dubenį, įberkite druskos, pipirų, įpilkite citrinų sulčių ir viską susmulkinkite. Iškočiokite vieną tešlos lakštą, jį dėkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
Žuvį supjaustykite gabaliukais. Svogūnus susmulkinkite, apkepkite, kol gražiai pagels. Išgriebkite iš keptuvės. Aliejuje, kuriame kepė svogūnai, apkepkite žuvies gabaliukus.
Dubenyje išmaišykite maskarponės sūrį, brendį ir pieną iki purios masės, įberkite cukraus ir vanilinio cukraus. Atskirai išplakite grietinėlę, ją išmaišykite su sūrio mase. Keliose lėkštėse išdėliokite išilgai perpjautus sausainius pjūviu į viršų.
Išmaišykite padažui skirtus produktus. Nuluptas bulves supjaustyti kubeliais, pupeles – 2 cm ilgio gabaliukais. Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupkite, supjaustyti j 4 dalis, alyvuoges – per pusę.
Miltus ir krakmolą persijokite į dubenį, padarykite duobelę. Į ją suberkite cukrų ir druską. Ant silpnos ugnies truputį pašildykite pieną, sudėkite sviestą ir ištirpdykite. Puodą nukaiskite. Pusę pieno supilkite į dubenį su miltais. Maišykite, kol pasidarys vientisa tešla.
Tešlai sukapokite persijotus miltus su sviestu, kol susidarys trupiniai, sumaišykite su kiaušiniu, druska, greitai išminkykite iki vienalytės masės, suvyniokite į maistinę plėvelę ir atšaldykite. Paruoškite įdarą.
Į dubenį suberkite miltus, ant jų sutarkuokite sviestą, pilkite grietinę, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite iki vientisos masės. Tešlą padėkite į šaldytuvą porai valandų, kad sustingtų.
Jautienos išpjovą smulkiai sukapokite. Ant mėsos pilkite sojų padažo, berkite pipirų, druskos, išmaišykite ir padarykite apvalios formos kotletus su įdubimu viduryje. Į įdubimą įmuškite putpelės kiaušinį. Patiekite su smulkiai kapotais svogūnais, česnakais, kaparėliais.
Česnaką smulkiai supjaustykite, sumaišykite su cheresu, malta paprika ir 2 šaukštais aliejaus. Šiame mišinyje pamarinuokite grybus 8 val. šaldytuve. Nuluptus svogūnus smulkiai supjaustykite. Pomidorus supjaustykite kubeliais.
Puode užvirinkite puodelį riebios grietinėlės. Nedideliais gabaliukais supjaustykite plytelę juodojo šokolado, jį sudėkite į dubenį. Susmulkinkite saują nuluptų migdolų ir suberkite į dubenį su šokoladu.