Maltą mėsą gerai sumaišykite su česnakais ir prieskoniais. Supilkite sultinį ir mediniu šaukštu maišykite tol, kol gausite vienalytę masę.
Duoną supjaustykite nedidelėmis riekelėmis, kumpį – smulkiais kubeliais, česnaką – nelabai smulkiai. Dideliame puode užvirinkite 2,5 l vandens, sudėkite duoną, dar kartą užvirinkite ir virkite ant vidutinės ugnies 15 min.
grilis
Maltą mėsą gerai sumaišykite su česnakais ir prieskoniais. Supilkite sultinį ir mediniu šaukštu maišykite tol, kol gausite vienalytę masę.
desertas
Konservuotas vyšnias gerai nuvarvinkite, o jei turite šviežių uogų – išimkite kauliukus. Po 10–12 uogų verkite ant plonyčių medinių smaigelių ir glaudžiai sustumkite.
grilis
Mėsą sumaišyti su smulkiai kapotu svogūnu, kiaušiniu, džiūvėsiais, druska bei pipirais. Padarykite 4 kukulius ir 5 min. pakepinusi keptuvėje sudėkite ant aliuminio folijos, pridenkite kivio, ananasų griežinėliais, vyšniomis ir sūrio kubeliais.
desertas
Iš miltų, sviesto ir kiaušinio suminkykite trapią tešlą (jei per kieta, įpilkite šiek tiek vandens) ir 30 min. padėkite šaltai.
Sriuba
Perpjaukite melioną pusiau, išimkite sėklas. Specialiu vaisių (ledų) šaukšteliu išskobkite 12–16 minkštimo kamuoliukų ir atidėkite papuošti.
kalakutiena
Aliejų sumaišykite su sojų padažu, cukrumi, garstyčiomis. Į šį mišinį sudėkite mėsos kubelius, gabalėliais supjaustytas paprikas, į 8 dalis padalytus svogūnus ir marinuokite mažiausiai 1 valandą.
gėrimas
Braškes apibarstykite cukrumi, užpilkite jogurtu ir viską suplakite plakikliu. Supilstykite į taures, pašaldykite, papuoškite šviežiomis uogomis, plonyte žaliosios citrinos žievelės juostele ir patiekite.
Vištiena
Nutarkuokite gerai nuplautų žaliųjų citrinų žievelę, išspauskite sultis. Sutraiškykite česnakus. Rozmariną labai smulkiai sukapokite, pankolio sėklas sugrūskite.
Užkandis
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, kmynais, druska. Įmaišykite sviestą ir tiek vandens, kad gautumėte kietoką tešlą.
Sriuba
Avokadus nulupkite, perpjaukite, išimkite kauliukus, o minkštimą kuo skubiau apšlakstykite citrinos sultimis.
gėrimas
Morkas nušveiskite, nuplaukite ir nuskuskite. Sulčiaspaude išspauskite sultis. Į jas įmaišykite šviežiai spaustas citrinos bei spanguolių sultis, cukrų.Patiekite aukštose taurėse su ledukais.