Ananasą nulupkite palikdama tik lapus bei šerdį. Pasigaminkite marinatą: visus jam skirtus produktus pakaitinkite ant vidutinės ugnies maždaug 15 min.
žuvis
Karpius nuskuskite, nupjaukite galvas ir neįpjaudama pilvo išimkite vidurius. Kruoščiai išplaukite vidines žuvų angas ir nusausinkite švaria marle.
grilis
Ananasą nulupkite palikdama tik lapus bei šerdį. Pasigaminkite marinatą: visus jam skirtus produktus pakaitinkite ant vidutinės ugnies maždaug 15 min.
Rabarbarai, nors ir daržovė, itin mėgstami smaližių – kompotuose, pyraguose, uogienėse. Tačiau aštriu, pikantišku rabarbarų patiekalu tikrai gardžiuosis ir rimto maisto mėgėjai – jie tinka ir prie mėsos ar žuvies.
šašlykas
Giliame dubenyje sumaišykite marinatui skirtus produktus. Sudėkite mėsos gabalėlius ir marinuokite ne trumpiau kaip pusvalandį. Suverkite mėsą ant iešmų ir iškepkite ant grotelių. Patiekite su marinuotomis daržovėmis, biriai virtais ryžiais.
grybai
Grybus kruopščiai nuplaukite ir nupjaukite kotelius. Šaukšteliu išskobkite kepurėlės vidų. Įkaitintame aliejuje pakepinkite susmulkintus svogūnus, suberkite smulkiai kapotus grybų kotelius, išskobtą grybieną ir trumpai pakepinkite.
padažas
Ištrinkite su cukrumi, suberkite kakavą bei miltus. Maišydama supilkite karštą pieną ir pastatykite ant minimalios ugnies.
Užkandis
Varškę išplakite kartu su 150 g sviesto bei nedidelėmis porcijomis vis įberiamų miltų. Įmaišykite druską, pipirų miltelius, po to indą su tešla uždenkite ir pastatykite 30 min. šaltai.
žuvis
Upėtakių išorę ir vidų įtrinkite druska, pipirais, traiškytais česnakais. Įdarykite žuvis lašinukais, krapais, sviesto gabalėliais, suvyniokite į foliją ir iškepkite ant grotelių medžio anglimis kūrenamoje kepsninėje.
desertas
Margariną, cukrų, druską, trynius, tarkuotą citrinos žievelę ir sultis išplakite iki putų. Suberkite miltus kartu su kepimo milteliais, supilkite pieną ir suminkykite minkštą tešlą.
gėrimas
Atsidėkite nulupto greipfruto dvi skilteles, pašalinkite jas dengiančias plonas plėveles, o iš likusių greipfrutų išspauskite sultis. Jas sumaišykite su apelsinų bei aviečių sultimis ir supilstykite į taures su ledukais. Patiekite įdėjusi po nuluptą greipfruto skiltelę.
Viščiukų krūtinėles įpjaukite, pabarstykite druska, piprais. Bandelę išmirkykite, nuspauskite, sutrupinkite ir sumaišykite su žalumynais, kiaušiniu bei kubeliais pjaustytu sūriu.
Užkandis
Riešutus sugrūskite, suberkite bazilikus, druską, supilkite aliejų. Viską sutrinkite iki tyrės, įberkite 2 šaukštus tarkuoto sūrio, įpilkite šaukštelį šalto virinto vandens.