Kulinarija
veidas.lt
Jau kuris laikas paukštynų atstovai teigia, kad tiek pramoniniu būdu laikomų, tiek ekologiniuose ūkiuose ar kaime laisvai auginamų vištų kiaušiniai savo sudėtimi (baltymais, mineralais ir vitaminais) labai nesiskiria. Ar tikrai nėra skirtumo tarp kaimiško ir paukštyne dėdinto kiaušinio?
2011-04-29
Anonsas
veidas.lt
Gegužės 14 d. Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija (LBKA) visus kepsnių entuziastus, mėgstančius gaminti ant ugnies, kviečia į VI-ąjį atvirą Lietuvos grilio čempionatą, kuris vyks Rumšiškėse, Lietuvos liaudies buities muziejuje, festivalio šeimai „Čia visa Lietuva“ metu. Organizatoriai žada azartiškas varžytuves dalyviam bei skanų reginį žiūrovams.
2011-04-29
gėrimas
veidas.lt
Nušveistas, nuplautas ir nuskustas morkas sutarkuokite smulkia tarka. Krakmolą išmaišykite stiklinėje šalto pieno. Į užvirintą likusį pieną suberkite morkas, cukrų, minutę pavirinkite ir viską maišydama supilkite pieną su krakmolu. Kai gėrimas sutirštės, nukaiskite, supilstykite į stiklines ir atšaldykite.
2011-04-26
žuvis
veidas.lt
Žuvies filė supjaustykite nedidelėmis porcijomis, apibarstykite druska, pipirais, aptepkite tirpintu sviestu, apvoliokite trupiniuose, pašlakstykite sviestu ir kepkite ant grotelių po 3–4 min.
2011-04-23
salotos
veidas.lt
Susmulkinkite nuplautus ir nusausintus špinatų lapus. Agurkus supjaustykite griežinėliais, ridikėlius – skridinėliais, alyvuoges – puselėmis.
2011-04-20
Kiauliena
veidas.lt
Mėsą pabarstykite druska bei pipirais. Ant kiekvieno muštinio uždėkite po porciją sūrio šiaudelių bei plonai pjaustytų paprikų griežinėlių.
2011-04-17
desertas
veidas.lt
Į varškę suberkite 1 cm storio griežinėliais supjaustytus bananus, išmaišykite, įpilkite šiek tiek mineralinio vandens (bet ne per daug) ir norimą kiekį cukraus.
2011-04-14
Lašiša
veidas.lt
Žuvies filė padalykite porcijomis. Sumaišykite marinatui skirtus produktus ir gautu mišiniu užpilkite žuvies gabalus.
2011-04-11
Salotos
veidas.lt
Smulkiai supjaustytus kopūstus pabarstykite druska, patrinkite mediniu šaukštu, kol susidarys sunka. Gabaliukais supjaustykite obuolį ir nuluptą apelsiną, griežinėliais – bananą.
2011-04-08
Vištiena
veidas.lt
Iš visų produktų, išskyrus sparnelius, pagaminkite marinatą. Jame sparnelius marinuokite mažiausiai 1 valandą, 20 minučių kepkite ant grotelių ir tuoj pat patiekite.
2011-04-05
padažas
veidas.lt
Vyšnias su visu skysčiu užvirinkite. Pudingo miltelius pagal nurodymus ant pakelio gerai išmaišykite su vandeniu ir cukrumi, supilkite į vyšnias ir maišykite tol, kol padažas sutirštės. Padažą patiekite karštą su varškės pudingu ar kukuliais.
2011-04-02