Iš anksto apkepintas dešreles šiek tiek pakaitinkite, perpjaukite išilgai pusiau. Tarp abiejų puselių įdėkite po 2–3 banano griežinėlius ir apsukite plonomis lašinukų juostelėmis.
Vištiena
Mėsą supjaustykite gabalėliais. Nuplautą obuolį suketvirčiuokite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais, nuluptus bananus – storais griežinėliais.
Dešrelės
Iš anksto apkepintas dešreles šiek tiek pakaitinkite, perpjaukite išilgai pusiau. Tarp abiejų puselių įdėkite po 2–3 banano griežinėlius ir apsukite plonomis lašinukų juostelėmis.
desertas
Sviestą gerai ištrinkite su cukrumi ir varške. Masę padalykite į 2 dalis: į vieną įmaišykite kakavos miltelius, į kitą – razinas.
Koldūnai
Mūsų artimiausių kaimynų, ypač rusų, lenkų, ukrainiečių, vokiečių grožinėje bei kulinarinėje literatūroje dažnai randame minint lietuviškus koldūnus. Dar dažniau šalia koldūnų minimi virtiniai, švilpikai, šaltanosiai, auselės.
padažas
Svogūną, česnako skilteles labai smulkiai supjaustykite ir pakepinkite įkaitintame svieste, kol apskrus. Suberkite maltus migdolus, miltus ir maišydama 1 min. dar pakepinkite.
salotos
Susmulkinkite salierų lapkočius, svogūnų laiškus, krapų ir petražolių lapelius. Įmaišykite kukurūzus ir stambiai sutarkuotą morką.
kisielius
Medų išmaišykite karštame vandenyje, užvirinkite ir nugraibykite susidariusias putas. Krakmolą išmaišykite truputyje šalto vandens ir maišydama supilkite į vandenį su medumi.
Vištiena
Šlauneles nuplaukite, nusausinkite, išilgai įpjaukite ir aštriu peiliu išpjaukite kaulus. Mėsą išverskite ir išvirkščia puse į viršų tvirtai apvyniokite gerai nugramdytą blauzdikaulį.
Salotos
Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, agurkus – šiaudeliais, svogūnus – siaurais žiedeliais. Į sumaišytas daržoves įberkite smulkintus žalumynus.
desertas
Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir jų vietoje pridėkite uogienės. Miltų kauburėlio centre padarykite duobutę, į ją suberkite smulkiai kapoto sviesto gabaliukus, supilkite grietinėlę, cukraus miltelius, romą ir trynius.
Užkandis
Iš miltų, sviesto, tarkuoto sūrio, druskos ir maltos paprikos išminkykite tešlą ir iškočiokite maždaug 5 cm skersmens volelius.
vyniotinis
Nuluptą svogūną, česnakus sukapokite, keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir apskrudinkite. Suberkite susmulkintus špinatus, maltą mėsą, džiūvėsėlius, pabarstykite druska, pipirais.