Kulinarija

Dešrelės

veidas.lt

Iš anksto apkepintas dešreles šiek tiek pakaitinkite, perpjaukite išilgai pusiau. Tarp abiejų puselių įdėkite po 2–3 banano griežinėlius ir apsukite plonomis lašinukų juostelėmis.

desertas

veidas.lt

Sviestą gerai ištrinkite su cukrumi ir varške. Masę padalykite į 2 dalis: į vieną įmaišykite kakavos miltelius, į kitą – razinas.

Koldūnai

veidas.lt

Mūsų artimiausių kaimynų, ypač rusų, lenkų, ukrainiečių, vokiečių grožinėje bei kulinarinėje literatūroje dažnai randame minint lietuviškus koldūnus. Dar dažniau šalia koldūnų minimi virtiniai, švilpikai, šaltanosiai, auselės.

padažas

veidas.lt

Svogūną, česnako skilteles labai smulkiai supjaustykite ir pakepinkite įkaitintame svieste, kol apskrus. Suberkite maltus migdolus, miltus ir maišydama 1 min. dar pakepinkite.

salotos

veidas.lt

Susmulkinkite salierų lapkočius, svogūnų laiškus, krapų ir petražolių lapelius. Įmaišykite kukurūzus ir stambiai sutarkuotą morką.

kisielius

veidas.lt

Medų išmaišykite karštame vandenyje, užvirinkite ir nugraibykite susidariusias putas. Krakmolą išmaišykite truputyje šalto vandens ir maišydama supilkite į vandenį su medumi.

Vištiena

veidas.lt

Šlauneles nuplaukite, nusausinkite, išilgai įpjaukite ir aštriu peiliu išpjaukite kaulus. Mėsą išverskite ir išvirkščia puse į viršų tvirtai apvyniokite gerai nugramdytą blauzdikaulį.

Salotos

veidas.lt

Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, agurkus – šiaudeliais, svogūnus – siaurais žiedeliais. Į sumaišytas daržoves įberkite smulkintus žalumynus.

desertas

veidas.lt

Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir jų vietoje pridėkite uogienės. Miltų kauburėlio centre padarykite duobutę, į ją suberkite smulkiai kapoto sviesto gabaliukus, supilkite grietinėlę, cukraus miltelius, romą ir trynius.

Užkandis

veidas.lt

Iš miltų, sviesto, tarkuoto sūrio, druskos ir maltos paprikos išminkykite tešlą ir iškočiokite maždaug 5 cm skersmens volelius.

vyniotinis

veidas.lt

Nuluptą svogūną, česnakus sukapokite, keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir apskrudinkite. Suberkite susmulkintus špinatus, maltą mėsą, džiūvėsėlius, pabarstykite druska, pipirais.

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...