Antradienį Kauno klinikinės ligoninės Pirmojo infekcinių ligų skyriaus palatose buvo gydomi tik 6 ligoniai, sergantys erkių platinamomis infekcinėmis ligomis. Gydytojų teigimu, tai nėra įprasta vasaros pradžioje.
Vasarą daug laiko praleidžiama gamtoje – savaitgalio išvyka su draugais ir šeima, popietė parke ar prie ežero.
Antradienį Kauno klinikinės ligoninės Pirmojo infekcinių ligų skyriaus palatose buvo gydomi tik 6 ligoniai, sergantys erkių platinamomis infekcinėmis ligomis. Gydytojų teigimu, tai nėra įprasta vasaros pradžioje.
Karštą vasaros dieną jie gaivina, lepina ir… sotina. Gera jais mėgautis tiesiog einant gatve ar važiuojant automobiliu. O pridėjus šviežių uogų iš jų galima padaryti neprilygstamą skanėstą!
Labai sunku kategoriškai pasakyti: šie gėrimai yra sveiki, o šie – ne. Kiekvienas gėrimas turi savo privalumų ir trūkumų.
Lietuvą jau pasiekė JAV gerokai įsisiūbavęs judėjimas, siūlantis šviežią ir sveiką maistą tose vietose, kur įprastai galima įsigyti tik patrauklaus, bet mažai naudingo greito maisto. “Gal tai padės lietuvai sveikiau maitintis ir šiek tiek sulieknėti?”, – klausia savaitraščio “Veidas” žurnalistai.
Net 4 iš 10 nužudymų bei 1 iš 6 savižudybių Europos Sąjungoje įvyksta dėl piktnaudžiavimo alkoholiu.
Karšta vasara žada puikų poilsį savaitgaliais ir atostogas, svarbu per neatsargumą to nesusigadinti. Taigi nors atostogaujančioms ir sunku atsispirti pagundai visą dieną vartytis saulės atokaitoje, pagalvokime, ar tai nepakenks sveikatai.
Salotų lapais patiekalų, kaip ir sviestu košės, nepagadinsi. Salotos – ypač sveika, nekaloringa ir maisto medžiagų turtinga daržovė. Parduotuvėse galima aptikti daugybę jų rūšių. Kurioms teikti pirmenybę?
Gydytoja endokrinologė teigia, kad labiausiai paplitęs yra 2-ojo tipo cukrinis diabetas, juo šalyje serga apie penki procentai, arba vienas iš penkiolikos gyventojų.
Mirtinai pavojingų maisto užkratų protrūkiai – neišvengiami stipriai chemizuotoje šiuolaikinėje maisto pramonėje. “Veidas” ieško atsakymų į klausimus, ką mes valgome, kas mūsų laukia ateityje ir kaip maitintis, kad maistas teiktų naudos, o ne žalotų.
Lietuvoje pamažu įsivyrauja požiūris, kad kraujas nėra prekė ir jo donorystė turi būti savanoriška. Praėjusiais metais Nacionaliniame kraujo centre neatlygintinų donorų kraujo surinkta dalis sudarė jau 51,25 proc. Pirmą kartą nuo 1997 m., kai mokama donorystė buvo įteisinta, savanoriškai duoto kraujo dalis viršijo mokamo.
Visuotinis sintetinių vitaminų vartojimas kelia rimtų rūpesčių mitybos specialistams. Viena vertus, manoma, kad iš piliulės mes pasisaviname tik iki 30 proc. mūsų organizmui reikalingų medžiagų.