Kiauliena
Produktai | Kiekis |
---|---|
Kiaulienos išpjovos | 1 kg |
Tirpinto sviesto | 50 g |
Svogūnų | 4 |
Gvazdikėlių | 3 |
Česnako | 2 skiltelių |
Kadagių uogų | 2 |
Laurų lapų | 2 |
Nedidelių morkų | 600 g |
Mėsos sultinio | 800 ml |
Cukraus pudros | 40 g |
Sviesto | 70 g |
Juostinių makaronų | 300 g |
Miltų | 3 šaukštelių |
Garstyčių | 3 šaukštelių |
Maltos paprikos | 1 šaukštelio |
Duskos, pipirų |
Nusausintą mėsą įtrinkite druska, pipirais, paprikų milteliais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir apkepkite mėsą. Po to sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus, česnako skilteles, gvazdikėlius, laurų lapelius, kadagių uogas ir pakepinkite. Įpilkite 300 ml sultinio, troškinkite apie 20 min. ant nedidelės ugnies. Po to supilkite likusį sultinį ir troškinkite apie 1 val. 30 min. Nuskuskite morkas, puode ištirpinkite 50 g sviesto, suberkite cukraus pudrą ir nuolat maišydama ištirpinkite. Į puodą su cukrumi sudėkite morkas, įpilkite vandens, kad truputį apsemtų, įberkite druskos ir palaukite, kol užvirs. Puodą uždenkite dangčiu ir ant lengvos ugnies virkite, kol skystis pavirs sirupu. Nuimkite nuo ugnies ir sudėkite mažais gabaliukais supjaustytą likusį sviestą. Makaronus išvirkite. Iš keptuvės išimkite mėsą, suvyniokite į foliją ir dėkite į 85 °C orkaitę 10 min. Iš padažo išimkite laurų lapelius, suplakite tyrę, įdėkite garstyčių, įberkite druskos, pipirų, sutirštinkite miltais. Mėsą supjaustykite porcijomis, dėkite į lėkštę kartu su makaronais, morkomis, apliekite padažu.