produktai: | Kiekis: |
---|---|
miltų | 300 g |
sviesto | 150 g |
grietinės | 100 g |
kepimo miltelių | 1 šaukštelio |
kiaušinių | 2 |
Įdarui: | |
aguonų | 100 g |
kondensuoto pieno | 200 g |
kiaušinio | 1 |
migdolų drožlių | 50 g |
cukraus | 50 g |
tarkuotos vieno apelsino žievelės | |
Padažui: | |
grietinės | 60 g |
kiaušinio trynio | 1 |
cukraus | 1 šaukšto |
vanilės |
Į dubenį suberkite miltus, ant jų sutarkuokite sviestą, pilkite grietinę, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite iki vientisos masės. Tešlą padėkite į šaldytuvą porai valandų, kad sustingtų. Atvėsusią tešlą iškočiokite 0,5 cm storumo lakštą, dėkite į apvalią kepimo formą, sulyginkite kraštus, tešlą subadykite šakute. Ant tešlos užklokite folijos, pripilkite žirnių, kad kepant tešla nesipūstų. Kepkite170 laipsnių karštumo orkaitėje 15 min.
Paruoškite įdarą. Aguonas pamerkite porai valandų į vandenį, kad išbrinktų. Išbrinkusias aguonas sumalkite. Į jas įpilkite porą šaukštų kondensuoto pieno, įberkite cukraus, apesino žievelės, įmuškite kiaušinį ir greitai išmaišykite. Įdarą dėkite ant iškeptos tešlos, išlyginkite paviršių. Ant viršaus užpilkite likusį kondesuotą pieną, apibarstykite mogdolų drožlėmis ir prispauskite, kad migdolai priliptų. Kepkite 10 – 15 min 170 laipsnių karštumo orkaitėje, kol gražiai apskrus. Paruoškite padažą. Į dubenėlį dėkite grietinę, vanilės ankštį, berkite cukrų, dėkite trynį. Dubenėlį dėkite į karšto vandens vonelę ir pastoviai plakdama kaitinkite, kol sutirštės, bet neleiskite užvirti. Patiekdama į lėkštę įpilkite padažo, dėkite pyrago gabalėlį, pabarstykite cukraus pudra. Galite papuošti šviežiomis uogomis.