2011 Kovo 03

Užkandis

Alyvuogės tešloje

veidas.lt

"Moters savaitgalio" archyvas

36 porcijoms reikės:

produktai Kiekis
miltų 150 g
šalto sviesto 125 g
tarkuoto fermentinio sūrio (pvz., "Gaudos") 250 g
druskos, maltos saldžiosios paprikos po žiupsnelį
didelių nuskintų alyvuogių, įdarutų saldžiosiomis paprikomis 200 g

Iš miltų, sviesto, tarkuoto sūrio, druskos ir maltos paprikos išminkykite tešlą ir iškočiokite maždaug 5 cm skersmens volelius. Juos 1 val. padėkite į šaldytuvą. Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki 200-220 °C. Atšalusios tešlos volelius supjaustykite maždaug 1 cm pločio griežinėliais, lengvai įspauskite, į duobutę įdėkite po alyvuogę, apgaubkite tešla ir suformuokite nedidelius rutuliukus. Juos sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 20 min., kol įgaus gražią rusvą spalvą. Skanūs tiek karšti, tiek šalti.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...