grilis
Produktai | Kiekis |
---|---|
didelio ananaso | 1 |
Marinatui: | |
apelsinų likerio | 80 ml |
medaus | 125 g |
rudojo cukraus | 200 g |
raudonųkų pipirų | 1 šaukštelio |
Ananasą nulupkite palikdama tik lapus bei šerdį. Pasigaminkite marinatą: visus jam skirtus produktus pakaitinkite ant vidutinės ugnies maždaug 15 min. Gautą sirupą ataušinkite. Ananaso lapus apvyniokite maistine plėvele ir užveržkite gumele. Vaisių įdėkite į šaldymo maišelį, užpilkite sirupu, išspauskite kiek galima daugiau oro ir sandariai uždarykite. Marinuokite pernakt. Marinatą nupilkite, vaisių išimkite, nuo lapų nuimkite foliją. Ananasą kepkite ant grotelių (vienkartiniame padėkle) 30 min. nuolat vartydama, kol pasidengs karamelės sluoksniu. Supjaustykite griežinėliais, patiekite šiltą su vaniliniais ledais ir karamelės ar šokolado padažu.