Lašiša
Produktai | Kiekis |
---|---|
norvegiškos lašišos filė | 800 g |
Marinatui: | |
alyvų aliejaus100 ml | |
citrinų sulčių | 100 g |
kapotų petražolių | 3 šaukštų |
pankolio | 1 |
aitriosios paprikos (čilė) | 1/2 |
maltų rausvųjų pipirų | 1 šaukštelio |
druskos | gero žiupsnio |
aliejaus patepti |
Žuvies filė padalykite porcijomis. Sumaišykite marinatui skirtus produktus ir gautu mišiniu užpilkite žuvies gabalus. Po pusvalandžio marinatą nupilkite, žuvį aptepkite aliejumi ir kepkite ant grotelių iš abiejų pusių. Kai įgaus rusvai auksinę spalvą, pabarstykite druska, pipirais ir patiekite. Gardu su šviežio prancūziško batono riekelėmis.