Salotos
Produktai | Kiekis |
---|---|
virtų krevečių | 200 g |
špinatų lapų | 140 g |
avokadų | 2 |
aitriosios paprikos | 1 |
česnako | 1 skiltelės |
citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės | vienos |
sojų padažo | 1 šaukšto |
sezamų aliejaus | 1 šaukšto |
Aitriąją papriką (išvaliusi sėklas) smulkiai supjaustykite, česnaką susmulkinkite, nutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis. Viską dubenyje išmaišykite su sezamų aliejumi ir sojų padažu, po to sudėkite krevetes ir dar kartą išmaišykite. Krevetes galite 1 val. palikti, kad pasimarinuotų. Išėmusi krevetes sudėkite nuplautus špinatų lapus, išmaišykite ir viską perdėkite į salotinę. Nulupkite avokadus, išimkite kaulą ir supjausčiusi skiltelėmis kartu su krevetėmis sudėkite į salotinę, viską gerai išmaišykite ir patiekite.