2010 Liepos 11

Blynai

Blynai su braškėmis ir apelsinais

veidas.lt

"Moters savaitgalio" archyvas

4 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
miltų 100 g
druskos žiupsnelio
kiaušinio 1
pieno 300 ml
didelio apelsino 1
sviesto 25 g
cukraus 25 g
braškių 250 g
apelsinų likerio 45 ml
grietinėlės 200 ml
cukraus pudros 1 šaukšto
vanilės esencijos 2,5 ml

Persijokite miltus per sietelį su druska, centre padarykite duobutę, įmuškite kiaušinį ir supilkite pusę pieno, likusį po truputį supilkite maišydama. Palaikykite 30 min. Iš paruoštos tešlos iškepkite lietinius. Nulupkite apelsino žievelę ir atskirkite skilteles. Grietinėlę suplakite su cukraus pudra ir vanilės esencija iki standumo. Keptuvėje ištirpinkite sviestą su cukrumi, sudėkite pusiau supjaustytas braškes, apelsinų skilteles ir ant stiprios ugnies virkite 30 s. Tada nuimkite nuo ugnies ir supilkite likerį. Lietinius sulankstykite pusiau, apliekite braškėmis ir apelsinais. Patiekite su grietinėle.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...