Blynai
Produktai | Kiekis |
---|---|
miltų | 100 g |
druskos | žiupsnelio |
kiaušinio | 1 |
pieno | 300 ml |
didelio apelsino | 1 |
sviesto | 25 g |
cukraus | 25 g |
braškių | 250 g |
apelsinų likerio | 45 ml |
grietinėlės | 200 ml |
cukraus pudros | 1 šaukšto |
vanilės esencijos | 2,5 ml |
Persijokite miltus per sietelį su druska, centre padarykite duobutę, įmuškite kiaušinį ir supilkite pusę pieno, likusį po truputį supilkite maišydama. Palaikykite 30 min. Iš paruoštos tešlos iškepkite lietinius. Nulupkite apelsino žievelę ir atskirkite skilteles. Grietinėlę suplakite su cukraus pudra ir vanilės esencija iki standumo. Keptuvėje ištirpinkite sviestą su cukrumi, sudėkite pusiau supjaustytas braškes, apelsinų skilteles ir ant stiprios ugnies virkite 30 s. Tada nuimkite nuo ugnies ir supilkite likerį. Lietinius sulankstykite pusiau, apliekite braškėmis ir apelsinais. Patiekite su grietinėle.