Uogos
Produktai | Kiekis |
---|---|
braškių | 300 g |
vanilinio cukraus | 40 g |
grietinėlės | 200 ml |
TEŠLAI | |
miltų | 325 g |
kepimo miltelių | 1 šaukšto |
rudojo cukraus | 6 šaukštų |
sviesto | 175 g |
kiaušinio | 1 |
kiaušinio baltymo | 1 |
grietinėlės | 125 ml |
druskos | pusės šaukštelio |
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC. Sudėkite braškes į kepimo formą, apšlakstykite šaukštu vandens, pabarstykite vaniliniu cukrumi, tada uždenkite folija, pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 15 min. Kai uogos šiek tiek sukris ir atsiras skysčio, ištraukite iš orkaitės ir atvėsinkite. Paruoškite tešlą: miltus persijokite per sietelį su druska ir kepimo milteliais, suberkite pusę cukraus ir sudėkite visą sviestą. Dubenėlyje sumaišykite kiaušinį su grietinėle, supilkite į tešlą, viską gerai išmaišykite. Gautą tešlą iškočiokite iki 2 cm storio ir išspauskite apvalias formeles. Pyragaičius dėkite į kepimo skardą, patepkite išplaktu kiaušinio baltymu, pabarstykite likusiu cukrumi. Kepkite to paties karštumo orkaitėje apie 10–15 min. Ant iškepusio pyragaičio dėkite keletą braškių, ant jo uždėkite antrą, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite su plakta grietinėle.