2010 Gegužės 12

Uogos

Braškiniai pyragaičiai

veidas.lt

"Veido" archyvas

6 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
braškių 300 g
vanilinio cukraus 40 g
grietinėlės 200 ml
TEŠLAI  
miltų 325 g
kepimo miltelių 1 šaukšto
rudojo cukraus 6 šaukštų
sviesto 175 g
kiaušinio 1
kiaušinio baltymo 1
grietinėlės 125 ml
druskos pusės šaukštelio

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC. Sudėkite braškes į kepimo formą, apšlakstykite šaukštu vandens, pabarstykite vaniliniu cukrumi, tada uždenkite folija, pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 15 min. Kai uogos šiek tiek sukris ir atsiras skysčio, ištraukite iš orkaitės ir atvėsinkite. Paruoškite tešlą: miltus persijokite per sietelį su druska ir kepimo milteliais, suberkite pusę cukraus ir sudėkite visą sviestą. Dubenėlyje sumaišykite kiaušinį su grietinėle, supilkite į tešlą, viską gerai išmaišykite. Gautą tešlą iškočiokite iki 2 cm storio ir išspauskite apvalias formeles. Pyragaičius dėkite į kepimo skardą, patepkite išplaktu kiaušinio baltymu, pabarstykite likusiu cukrumi. Kepkite to paties karštumo orkaitėje apie 1015 min. Ant iškepusio pyragaičio dėkite keletą braškių, ant jo uždėkite antrą, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite su plakta grietinėle.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...