Desertas
Produktai | Kiekis |
---|---|
kiaušinių | 3 |
cukraus pudros | 55 g |
vanilės ekstrakto | ¼ šaukšto |
miltų | 50 g |
varškės kremo | 220 g |
cukraus | 2 šaukštų |
lieso braškių jogurto | 170 g |
braškių, pjaustytų pusiau | 125 g |
vandens | 1 šaukšto |
želatinos | ½ šaukšto |
Braškių sultims: | |
braškių | 125 g |
cukraus pudros | 1 šaukšto |
cukraus pudros pabarstyti | |
braškių papuošti | 200 g |
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, ištepkite riebalais, pabarstykite miltais. Elektriniu plaktuvu plakite kiaušinius, cukraus pudrą, vanilės ekstraktą, kol masė pasidarys puri. Įmaišykite miltus.
Gautą masę sukrėskite į kepimo formą, išlyginkite ir kepkite orkaitėje apie 8 min. (ar iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku: įsmeikite į kepinį – jei pagaliukas sausas, vadinasi, iškepęs). Kepimo popierių pabarstykite cukraus pudra, pyragą apverskite ant popieriaus, tada nuimkite popierių, ant kurio kepė pyragas, ir padėkite atvėsti.
Elektriniu plakikliu suplakite varškės kremą su 2 šaukštais cukraus iki purumo, po to įmaišykite jogurtą ir pjaustytas braškes. Į verdančio vandens vonelę panardinkite indą su 1 šaukšte vandens išmaišyta želatina ir ją ištirpinkite. Po to želatiną supilkite į jogurto mišinį ir viską gerai išmaišykite.
Jogurto mišinį paskleiskite ant pyrago, palikdamos 1 cm nuo krašto, po to susukite į ritinį. Vyniotinį įvyniokite į plėvelę ir 6 val. padėkite į šaldytuvą. Paruoškite braškių sultis: braškes ir cukrų sudėkite į indą ir elektriniu plakikliu suplakite iki vientisos masės. Vyniotinį išimkite iš plėvelės, ant viršaus sudėkite pusiau ir ketvirčiais pjaustytas braškes, skirtas papuošti, apliekite braškių sultimis, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.