Kopūstai
Produktai | Kiekis |
---|---|
briuselio kopūstų | 300 g |
daržovių sultinio | |
baltojo vyno | 2 šaukštų (arba 1 šaukštos citrinos sulčių) |
svogūno | 1 |
rokforo sūrio | 50 g |
pieno | 1 stiklinės |
muskato riešuto | žiupsnelio |
grietinės | pusė stiklinės |
smulkintų lazdynų riešutų | 100 g |
sviesto | 1 šaukšto |
druskos, pipirų |
Briuselio kopūstus sudėkite į puodą, pabarstykite druska, pipirais, supilkite sultinį ir ant lengvos ugnies troškinkite apie 6 min. Svogūną susmulkinkite ir keptuvėje ištirpinusi sviestą kepkite apie 3 min. Po to sudėkite mažais kubeliais pjaustytą sūrį, supilkite pieną, vyną ir virkite apie 1–2 min., atsargiai išmaišykite, kad viskas tolygiai pasiskirstytų. Supilkite grietinę, pagardinkite pipirais, muskato riešutu ir dar virkite apie 2 min. Riešutus apkepinkite sausoje keptuvėje. Patiekdama briuselio kopūstus apliekite sūrio padažu ir pabarstykite riešutais.