šparaginės pupelės
Produktai | Kiekis |
---|---|
šparaginių pupelių | 500 g |
lašinukų | 100 g |
acto | 2 šaukštų |
garstyčių | 1 šaukštelio |
cukraus | 0,5 šaukštelio |
druskos, pipirų | |
raudonojo vyno | 2 šaukštų |
saldžiųjų pipirų | 2 |
kmynų | |
Garnyrui: | |
virtų bulvių |
Pupeles susmulkinkite, apvirkite pasūdytame vandenyje, išgriebkite. Lašinukus supjaustykite plonais griežinėliais, paspirginkite, kol truputį parus. Kepimo riebalus sumaišykite su actu, garstyčiomis, cukrumi, druska, pipirais, raudonuoju vynu. Sudėkite smulkiai pjaustytus saldžiuosius pipirus, patroškinkite, kol suminkštės. Viską sumaišykite su pupelėmis. Patiekite su paspirgintais lašinukais ir virtomis bulvėmis, apibarstytomis kmynais.