Produktai: | Kiekis: |
---|---|
kietesnės baltos duonos | 500 g |
didelės galvutės česnako | 1 |
kumpio | 150 g |
kiaušinių | 3 |
sausojo vyno | 100 ml |
alyvuogių aliejaus | 0,5 stiklinės |
rūkytos paprikos (arba džiovintos) | 1 šaukšto |
druskos |
Duoną supjaustykite nedidelėmis riekelėmis, kumpį – smulkiais kubeliais, česnaką – nelabai smulkiai. Dideliame puode užvirinkite 2,5 l vandens, sudėkite duoną, dar kartą užvirinkite ir virkite ant vidutinės ugnies 15 min. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite česnaką ir kumpį, kepinkite 1 min. Įberkite paprikos miltelių, supilkite vyną, pavirkite 2 min. Keptuvės „turinį“ sukrėskite į puodą su duona ir virkite 10 min. Kiaušinius išplakite dubenyje, plona srovele maišydama supilkite į sriubą. Nuimkite nuo ugnies, leiskite pastovėti 5 min., tuomet patiekite.