Tikrintojai tapo nuolatiniais svečiais “Čili” grupei priklausančiuose restoranuose. Taip jie reaguoja į grupėje dirbančių žmonių skundus, bet pripažįsta esantys bejėgiai prieš verslininkų gudrybes, rašo dienraščiai “Vilniaus diena” ir “Kauno diena”.
Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pernai yra gavusi penkis skundus iš skirtinguose miestuose įsikūrusių “Čili kaimo” ir “Čili picos” restoranų darbuotojų. Skųstasi dėl viršvalandžių, darbo ir poilsio laiko organizavimo. VDI Piliečių prašymų tyrimo ir analizės skyriaus vedėjo pavaduotojos Irinos Tanukevičienės teigimu, toks skundų skaičius nėra didelis, turint omenyje tinklo dydį ir jame dirbančių žmonių skaičių.
“Šie skundai nepasitvirtino. Tačiau nustatėme pažeidimų dėl sveikatos saugos. Nurodėme įgyvendinti šešis reikalavimus”, – teigė ji.
Anot jos, darbuotojų skundus dėl darbo laiko įrodyti sunku.
“Viena vertus, dėl to, kad darbuotojai nenori teikti informacijos. Kita vertus, mūsų inspektoriai, siekdami nustatyti darbo laiko pažeidimus, restorane apsilanko ryte ir vakare. Kai grįžtama vakare, viskas būna sutvarkyta taip, kad tikrai nekiltų įtarimų, jog kas nors dirba per ilgai ar ne savo laiku”, – sakė I.Tanukevičienė.
Bendrovės “Čili Holdings” valdybos pirmininkas Dainius Kalina pripažino, kad “Čili” restoranuose žmonės dirba ir puse etato, ir visu, ir tik ketvirčiu. Anot jo, įmonei priklausantys restoranai nuolat tikrinami.
“Nebuvo mėnesio, kad į mūsų restoranus nebūtų atėję kokie nors tikrintojai. Patikros vyksta nuolat, bent kartą per savaitę sulaukiame tikrintojų, ir ne tik iš Darbo inspekcijos, bet ir Mokesčių inspekcijos, Priešgaisrinės apsaugos, Veterinarijos tarnybos ir taip toliau”, – aiškino D.Kalina.
Ir maisto kokybe vis blogyn ir blogyn