Vokietijoje prieš kelias savaites kilusi panika dėl E.coli bakterijų paveikė ir Lietuvos didmiesčių gyventojų įpročius: daugiau negu pusė gyventojų daržovių dabar valgo mažiau. Tačiau nestinga ir išlaikiusiųjų šaltą protą: daugiau nei trečdalis miestiečių savo mitybos įpročių dėl užsienyje pratrūkusios pavojingos infekcijos nepakeitė.
Akivaizdu, kad vis labiau chemizuotas žemės ūkis ir maisto pramonė labai rūpi lietuviams. Jie sunerimę, kad sveikatai nepalankių priedų yra mėsos gaminiuose ir prieskoniuose bei padažuose. “Dalis apklaustųjų ironiškai teigia, kad mėsos gaminiuose dažnai mėsos ir nerasi, tik cheminius priedus ir pakaitalus”, – pasakoja apklausą “Veido” užsakymu atlikusios nuomonės tyrimų bendrovės vadovas Saulius Olencevičius.