Sriuba
Prioduktai | Kiekis |
---|---|
smulkių pupelių | 1 stiklinės |
jautienos sultinio | 6 stiklinių |
alyvų aliejaus | 3 šaukštų |
porų stiebų, bulvių | po 2 |
morkų | 2-3 |
šparaginių pupelių (tinka šaldytos) | 200 g |
špinatų lapų | 150 g |
makaronų (kaspimėlių) | 100 g |
tarkuoto kietojo sūrio | 3 šaukštų |
druskos, maltų juodųjų pipirų | po žiupsnelį |
aliejaus kepti | 2 šaukštų |
Jei pupelės sausos, pabrinkinkite jas šaltame vandenyje, nukoškite, užpilkite paruoštu sultiniu ir užkaiskite. Morkas bei bulves nušveiskite, nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Aliejuje pakepinkite morkas, smulkintus porus. Į verdantį sultinį sudėkite bulves, makaronus, apkepintas daržoves, pasmulkintas šparagines pupeles, supjaustytus špinatus. Prieš baigiant virti įmaišykite pagal skonį druskos, pipirų. Karštą sriubą supilstykite į serviravimo lėkštes, pabarstykite tarkuotu sūriu.
kiek galima būti mažaraščiais mulkiais. Nėra pasaulyje šparaginių pupelių, yra du skirtingi augalai: šparagai ir ankštinės pupelės. Suprantama, jei nemokate atskirti kaliošo nuo kepurės, tai neatskirsite ir šparago nuo ankštinės pupelės. Gaila mažaraščių
ir šiaip gramatinių, korektūros klaidų pilnas tinklalapis…
kas tie “kaspimėliai”?
Mane visados žavi komentatoriai, kurie tesugeba viską kritikuoti. Ypač tokiose temose, kaip receptai.
Žodis “šparagai” lietuvių kalboje nevartotinas. Atitikmuo – “smidrai”