Užpiltinė
Produktai | Kiekis |
---|---|
morkos | 1 |
saliero šaknies | 80 g |
svogūno | pusės |
daržovių sultinio (iš kubelių) | 1 l |
špinatų | 80 g |
sojų varškės | 100 g |
želatinos | šaukšto |
žalios, geltonos ir raudonos paprikos | po pusę ankšties |
druskos | žiupsnelio |
riebios grietinės | 30 ml |
salotų lapų | 6 |
Morką ir saliero šaknį supjaustykite 0,5 cm juostelėmis. Svogūną supjaustykite kubeliais. Į puodą įpilkite 100 ml daržovių sultinio, dėkite supjaustytas morkas ir salierą. Virkite kelias minutes. Špinatų lapus nuplaukite, nuplikykite karštu vandeniu ir perliekite šaltu. Sojų varškę supjaustykite 1 x 1 cm dydžio juostelėmis, jas apvyniokite špinatų lapais. Iš likusio sultinio ir želatinos paruoškite užpilą. Į formą supilkite dalį užpilo ir padėkite, kad sustingtų. Gražiai išdėliokite morkas, saliero juosteles ir užpilkite želatina, kad daržovės būtų apsemtos. Sustingus antrajam sluoksniui sudėliokite sojų varškės suktinukus ir užliekite užpilu. Sustingus sudėkite likusias morkas ir salierus, supilkite likusį užpilą ir dėkite į šaldytuvą stingti. Paprikas, išėmusi sėklas, perpjaukite pusiau, sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitėje, kol ant žievelės pasirodys pūslyčių. Išimkite, atvėsinkite ir nulupkite. Skirtingos spalvos paprikas atskirai sutrinkite iki vientisos masės, paskaninkite druska bei šaukštu grietinės. Sustingusią užpiltinę išimkite iš formos, supjaustykite 1 cm storio griežinėliais. Juos dėkite į salotų lapais išklotą lėkštę, o šalia – paruoštus paprikų padažiukus.