Verslas
Druskininkų viešbučiai atsigręžė į lenkus
Išgyventi siekiantys Druskininkų viešbučiai atsigręžė į Lenkijos gamintojus, rašo “Verslo žinios”.
“Lenkai tiekia ne tik maistą, bet ir viešbučiams reikalingas higienos priemones, nors dar prieš porą metų jų šioje rinkoje nebuvo. Įmonės priverstos užmerkti akis į kokybę, nes šiandien svarbiausia išgyventi, o būdų, kaip sutaupyti, vis mažėja”, – teigė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.
Druskininkuose įsikūrusio “Grand SPA Lietuva” generalinis direktorius Vytautas Žibūda taip pat pripažino, jog ieškoma, kaip pateikti klientams pigesnį maistą: “Mums patraukli jų kokybė ir kaina”.
Anot jo, maisto produktai iš kaimyninės šalies masiškai nevežami, tačiau importuojami retesni antienos, kalakutienos gaminiai ir tie, kurie daug pigesni nei Lietuvoje. Žvalgomasi ir į kitas prekių grupes – sultis, daržoves, konservuotus produktus. Tuo tarpu Draskininkų “Eglės” sanatorijai šiek tiek produktų iš Lenkijos veža vietiniai tarpininkai.
“Pirmiausia pajutome, kad mažėja pardavimai prekybos taškuose. Vėliau pirkti Lenkijoje pradėjo ir viešojo maitinimo įmonės”, – teigė bendrovės “Samsonas” prezidentas Alfredas Rimidis.