Patisonai
Produktai | Kiekis |
---|---|
nedidelių patisonų | 4 |
mėsos faršo (mėsą galite pasirinkti savo nuožiūra) | 0,5 kg |
ryžių | 1/2 stiklinės |
fermentinio sūrio | 150 g |
aliejaus | 2 šaukštų |
majonezo | 2 šaukštų |
druskos, pipirų |
Patisonus nuplaukite, nupjaukite viršūnėles ir išskobkite vidų. Ryžius išvirkite, faršą apkepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, dubenyje sumaišykite su ryžiais, pagardinkite druska ir pipirais. Patisonus įdarykite paruoštu faršu, sudėkite į aliejumi išteptą skardą, viršų patepkite majonezu, pabarstykite tarkuotu sūriu, dėkite į 160 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite apie 20 min., kol bus minkšti.
Patarimas: į faršą dar galite įdėti grybų, pomidorų, morkų arba vietoje jo rinktis mėgstamas kruopas, sumaišytas su grybais ar morkomis – tuomet reikėtų įmušti kiaušinį.