2011 Birželio 09

Sriuba

Gaivi avokadų sriuba

veidas.lt

"Moters savaitgalio" archyvas

2 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
vidutinio dydžio agurkų 4
žalių saldžiųjų paprikų 2
baltos duonos arb batono 6 riekių
česnako 2 skiltelių
petražolių pluoštelio
alyvų aliejaus 2-3 šaukštų
baltojo sauso vyno 4 šaukštų
atšaldyto virinto vandens 1 stiklinės
maltų pipirų, druskos po žiupsnelį

Avokadus nulupkite, perpjaukite, išimkite kauliukus, o minkštimą kuo skubiau apšlakstykite citrinos sultimis. Česnakus bei svogūnus labai smulkiai sukapokite, po to lengvai paspaudykite šaukštu, kad išsiskirtų šiek tiek sulčių. Perpjaukite paprikos ankštį, išimkite sėklyną. Avokadų bei paprikų minkštimą pertrinkite virtuviniu kombainu. Gautą košę praskieskite sultiniu bei mineraliniu vandeniu, įmaišykite svogūnus bei česnakus (kitaip gaminant juos galima trinti su avokadais bei paprika). Paskaninkite druska, pipirais, atšaldykite ir supilstykite į serviravimo lėkštes. Sudėkite  krevetes, pabarstykite žalumynais ir patiekite.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...