Sriuba
Produktai | Kiekis |
---|---|
vidutinio dydžio agurkų | 4 |
žalių saldžiųjų paprikų | 2 |
baltos duonos arb batono | 6 riekių |
česnako | 2 skiltelių |
petražolių | pluoštelio |
alyvų aliejaus | 2-3 šaukštų |
baltojo sauso vyno | 4 šaukštų |
atšaldyto virinto vandens | 1 stiklinės |
maltų pipirų, druskos | po žiupsnelį |
Avokadus nulupkite, perpjaukite, išimkite kauliukus, o minkštimą kuo skubiau apšlakstykite citrinos sultimis. Česnakus bei svogūnus labai smulkiai sukapokite, po to lengvai paspaudykite šaukštu, kad išsiskirtų šiek tiek sulčių. Perpjaukite paprikos ankštį, išimkite sėklyną. Avokadų bei paprikų minkštimą pertrinkite virtuviniu kombainu. Gautą košę praskieskite sultiniu bei mineraliniu vandeniu, įmaišykite svogūnus bei česnakus (kitaip gaminant juos galima trinti su avokadais bei paprika). Paskaninkite druska, pipirais, atšaldykite ir supilstykite į serviravimo lėkštes. Sudėkite krevetes, pabarstykite žalumynais ir patiekite.