2011 Vasario 20

pyragas

Greitasis obuolių pyragas

veidas.lt

"Moetrs savaitgalio" archyvas

8 porcijoms reikės:

Priduktai Kiekis
obuolių 600 g
cukraus ir miltų po 1 stiklinę
vanilinio cukraus 2 pakelių
krakmolo 1/2 stiklinės
kiaušinių 4
sviesto arba margarino 125 g
alyvų aliejaus 4 šaukštų
kepimo miltelių 1/2 šaukštelio
maltų imbierų ir kardamono mišinio žiupsnelio
maltų gvazdikėlių ir cinamono mišinio žiupsnelio
cukraus pudros 1/2 stiklinės
citrinų sulčių 2 šaukštų

Nuplautus obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius, o puseles supjaustykite griežinėliais. Kiaušinius išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, suberkite miltų, krakmolo, kepimo miltelių bei prieskonių mišinį ir viską išmaišykite. Sviesto gabalėlius vos pašildykite kartu su aliejumi, mišinį supilkite į tešlą ir darsyk gerai permaišykite. Į formą, išklotą kepimo popieriumi, sukrėskite tešlą, paviršių apdėliokite obuolių griežinėliais. Kepkite 30 min. Iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Cukraus miltelius sumaišykite su citrinos sultimis ir apšlakstykite iškepusio ir atvėsusio pyrago paviršių.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...