pyragas
Priduktai | Kiekis |
---|---|
obuolių | 600 g |
cukraus ir miltų | po 1 stiklinę |
vanilinio cukraus | 2 pakelių |
krakmolo | 1/2 stiklinės |
kiaušinių | 4 |
sviesto arba margarino | 125 g |
alyvų aliejaus | 4 šaukštų |
kepimo miltelių | 1/2 šaukštelio |
maltų imbierų ir kardamono mišinio | žiupsnelio |
maltų gvazdikėlių ir cinamono mišinio | žiupsnelio |
cukraus pudros | 1/2 stiklinės |
citrinų sulčių | 2 šaukštų |
Nuplautus obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius, o puseles supjaustykite griežinėliais. Kiaušinius išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, suberkite miltų, krakmolo, kepimo miltelių bei prieskonių mišinį ir viską išmaišykite. Sviesto gabalėlius vos pašildykite kartu su aliejumi, mišinį supilkite į tešlą ir darsyk gerai permaišykite. Į formą, išklotą kepimo popieriumi, sukrėskite tešlą, paviršių apdėliokite obuolių griežinėliais. Kepkite 30 min. Iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Cukraus miltelius sumaišykite su citrinos sultimis ir apšlakstykite iškepusio ir atvėsusio pyrago paviršių.