Užkandis
Produktai | Kiekis |
---|---|
voveraičių | 250 g |
pievagrybių | 100 g |
česnako | kelių skiltelių |
smulkintų petražolių | 3 šaukštų |
aliejaus | |
druskos, pipirų | |
skrebučių (baltos ar juodos duonos riekelių, pakepintų įkaitintame aliejuje) |
Voveraites nuvalykite, nuplaukite, 10 min. pavirkite pasūdytame vandenyje ir nukoškite. Pievagrybius nuplaukite ir supjaustykite ketvirčiais. Nuluptas ir nuplautas česnako skilteles sukapokite ir apkepinkite aliejuje. Tada sukrėskite pievagrybių ketvirčius, apvirtas voveraites ir maišydama kepkite ant stipriosios ugnies 5–6 min. Grybų keptinį pagardinkite juodaisiais pipirais, pasūdykite ir pabarstykite petražolėmis. Patiekite su skrebučiais.